Nieuw nieuw nieuw: HUISKAMERFESTIVAL AMSTERDAM
Credits: Huiskamerfestival / Co de Grootte

Nieuw nieuw nieuw: HUISKAMERFESTIVAL AMSTERDAM

Theater in Huis gaat vernieuwen! In 2019 bundelt de stichting, bekend van onder meer het Vondelfestival en het Wilhelmina Huiskamerfestival, haar activiteiten onder de naam Huiskamerfestival Amsterdam. Van 30 augustus t/m 7 september 2019 vinden er twee weekenden lang in alle stadsdelen van Amsterdam huiskamerfestivals plaats.

Initatiefnemers is Daniël van Veen: “na jarenlang verschillende festivals te hebben georganiseerd werd het tijd om te kiezen waar we ooit mee begonnen zijn, het huiskamerfestival. Niets is leuker dan een goeie artiest in een huiskamer te zien optreden. Je hoort een artiest ademen, je kan hem aanraken en na afloop zeggen wat je ervan vond.”

Het eerste festival start op vrijdag 30 augustus 2019 in Stadsdeel Zuid. Huiskamers rondom de Amsteldijk ter hoogte van de Berlagebrug worden omgetoverd tot intieme theaters. Onder meer Yentl en de Boer, Lebbis en Theo Nijland treden op. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Op zaterdag 31 augustus landt het huiskamerfestival in Amsterdam Oost in huiskamers rondom het Beukenplein.

Zondag 1 september strijkt het festival neer in Amsterdam Noord. De Breek (vlak achter de Nieuwendammerdijk) is décor voor de voorstellingen van zowel jonge talenten als gerenommeerde makers.

Huiskamerfestival Amsterdam sluit af op vrijdag 6 en zaterdag 7 september in de Wilhelminastraat in Oud-West. Daar vindt de 14e editie van het Wilhelmina Huiskamerfestvial plaats.

Ga voor meer informatie naar de hernieuwde website www.huiskamerfestival.nl en boek alvast tickets voor Huiskamerfestival Amsterdam Zuid.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Zaterdag en zondag in Amsterdam: Grachtenfestival weekend