Eclectisch night festival 'WHAT ISH GENDER?' bij Compagnietheater
Compagnietheater. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Eclectisch night festival ‘WHAT ISH GENDER?’ bij Compagnietheater

Muziek, dans, expositie en clubcultuur storten zich samen met hopelijk een berg toeschouwers in de wereld van genderdiversiteit tijdens het Eclectisch Night Festival ‘WHAT ISH GENDER’. Het nieuwe festival geïnitieerd door ISH vindt plaats op 17 maart 2018 bij het Amsterdamse Compagnietheater en brengt een scala kunstenaars, denkers, kenners en andere creatieve geesten bij elkaar.

‘WHAT ISH GENDER?’ is de eerste editie van een serie events van ISH en Compagnietheater genaamd WHAT ISH? De reeks avonden gaan over thema’s die in de stad spelen.

GENDER?!

Volgens de organisatie van de avond kennen de meeste mensen helaas maar twee geslachtstypen: ‘mannen’ en ‘vrouwen’. Je geslacht dicteert je seksualiteit, identiteit en gedrag. En dat is dat. Maar steeds meer mensen beginnen te protesteren tegen deze bekrompen manier van kijken naar gender. Hoe belangrijk is geslacht voor wie je bent en hoe anderen je zien? Dat wordt onder meer besproken op het Eclectische festival dat verder bol zal staan van dans, muziek, kunst en uitgaan, en waarbij een informatief, krachtig en vrolijk pleidooi tegen genderetikettering samen zal komen.

House of Vineyard

Ballroom-huis, House of Vineyard, zal de avond vullen met vogue dans, mode en echtheid. Over de LGBTQ Ballroomcultuur: deelnemers zijn vaak lid van een ‘huis’, zoals House of Dupree, House of Ninja of House of Omni. Deze huizen zouden in balzalen samenkomen om tegen elkaar te vechten. Huizen zouden er alles aan doen om de jury te imponeren en elkaar uit te dagen. Dit resulteerde in spectaculaire uitvoeringen met extravagante dans en modieuze kostuums. Deze avonden heetten ‘Balls’ en deelnemers waren meestal leden van de LGBTQ-gemeenschap met Afrikaans-Amerikaanse of Latijnse roots.

The Amazing Agency

Amazing Agency is een vestiging in Amsterdam die mensen vertegenwoordigt die autonoom zijn en niet worden beïnvloed door de norm. Zij voeren acts op tijdens het festival. Aan het woord komen onder andere Domitilla Oliveira (Universiteit Utrecht Gender Studies), Amber Vineyard (House of Vineyard) en Moderator Nadine Ridder. En de Art & performance wordt gedaan door Julius Thissen en Suzanne Posthumus

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

Debuut van drag queen Trixie Mattel in Club NYX 

Sfeerbeelden Club NYX bij Trixie Mattel