Datum Amsterdam Art Weekend bekend gemaakt
HP-Art-Design Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Datum Amsterdam Art Weekend bekend gemaakt

De Amsterdamse kunststichting Amsterdam Art heeft de datum bekend gemaakt waarop het Amsterdam Art Weekend plaatsvindt in de stad. Van 23 november tot 26 november kunnen artistiekelingen en andere belangstellenden gaan genieten van de zesde editie van dit Amsterdamse kunstweekend. Vorig jaar, in 2016, verwelkomde de organisatie maar liefst 46.000 bezoekers.

Hedendaagse kunst

Het Amsterdam Art Weekend is het enige hedendaagse kunstweekend van Amsterdam en biedt bezoekers een vier dagen durend programma met meer dan 50 locaties en meer dan 100 events. Gedurende dit weekend is de stad volledig toegewijd aan hedendaagse kunst, waardoor toeschouwers de laatste ontwikkelingen in de beeldende kunst kunt verkennen en ontdekken.

Openingen, debatten en activiteiten

Het hedendaagse kunstweekend biedt tevens de gelegenheid om een groot aantal openingen, debatten en activiteiten over de hele stad bij te wonen. Vrijdagavond (24 november) is ‘Gallery Opening Night’ waar 25 deelnemende galerijen hun deuren zullen openen en zowel nationale als internationale beroemde artiesten, zoals Tjebbe Beekman, Erik van Lieshout, Evelyn Taocheng Wang en Daniel Richter laten zien.

Samenwerkingen

Amsterdam Art werkt onder andere samen met belangrijke culturele instellingen zoals het Stedelijk Museum Amsterdam, EYE, de Rijksakademie en de Oude Kerk. Al deze organisaties hebben een opwindend programma gemaakt om aan het publiek te laten zien.

Organisatie

Het Amsterdam Art Weekend wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Art (Amsterdamse Kunststichting). Zij zijn een partner, initiatiefnemer en onafhankelijke entiteit voor degenen die willen bijdragen aan hedendaagse kunst in onze hoofdstad.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Zevende editie Amsterdam Art Weekend in aantocht