Crowdfunding voor: ‘Afriqueer - The right to be different’
Foto: Afriqueer / Afrovibes

Crowdfunding voor ‘Afriqueer – The right to be different’

Amsterdam Pride is begonnen maar hoe is het eigenlijk om queer te zijn in het Afrika van vandaag. Om Afrikaan te zijn en niet te kiezen tussen mannelijke of vrouwelijke identiteit. Op deze onderwerpen gaan ze onder meer in tijdens Afriqueer, een optreden in de openbare ruimte met acteurs en dansers uit Zuid-Afrika, Botswana, Zambia en Nederland. Zij nemen publiek mee langs verborgen plekken en geheime verhalen in de publieke ruimte in Amsterdam en Rotterdam.

Om dit te realiseren hebben ze een klein beetje steun nodig

Althans, om dit te realiseren hebben ze een kleine beetje financiële steun nodig om iedereen naar Nederland te laten komen. Binnenkort starten ze daarom een crowdfunding actie om de laatste benodigde financiering rond te krijgen. Geïnteresseerden die mee willen helpen dit te realiseren worden verzocht de website en Facebook-pagina van Afrovibes in de gaten te houden. Afriqueer is onderdeel van het Afrovibes Festival.

Afrovibes festival 2017

Over anderhalve week komen acteurs, dansers, beeldend kunstenaars, mode stylisten en dichters uit Zuid-Afrika, Botswana, Zambia en Congo naar het Afrovibes festival. Het Afrovibes festival opent officieel op 28 september in de Tolhuistuin Amsterdam. Hier krijgen bezoekers previews te zien van voorstellingen die zijn geprogrammeerd plus twee volledige voorstellingen. Tijdens de dag zijn er ook Afrovibes-activiteiten op andere locaties in de stad.

Speciale programma’s

Afrovibes 2017 heeft een aantal speciale programma’s: over het slavernij verleden, over kwetsbare vrijheid van gays en queers in Afrika, en een programma met mode & design. Een aantal programma’s zijn onderdeel van Black Achievement Month.

Wil je weten welke activiteit waar in de stad plaats zal vinden? Hou dan de officiële site van Afrovibes Festival goed in de gaten.

Speeldata

Amsterdam

Tolhuistuin (Amsterdam Noord), 29 & 30 september, 1 oktober

Rotterdam

Maaspodium (Het Park) 7 & 8 oktober

vrijetijdamsterdam.nl

PS Neem ook eens een kijkje op onze speciale pagina algemeen