Amsterdam Wine Festival in volle gang
Het groepje bezoekers uit Ouderkerk aan de Amstel. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam Wine Festival in volle gang

Sinds vrijdagavond is de tweede editie van het culinaire Amsterdam Wine Festival in volle gang. Tijdens het Amsterdam Wine Festival vieren wijnliefhebbers de oogstfeesten van het Noordelijk Halfrond! Op het terrein van de Westergasfabriek zijn niet alleen wijnen verkrijgbaar uit echte wijnlanden zoals Frankrijk, Italië en Spanje, maar ook parels uit bijvoorbeeld Slovenië, Oostenrijk en de Verenigde Staten.

Beroemde wijnregio’s

Het aanbod is tijdens de tweede editie zo groot dat enkel de Gashouder niet groot genoeg was. “Daarom hebben wij besloten om Frankrijk in haar geheel te presenteren in Het Transformatorhuis en hier de beroemde wijnregio’s uit te lichten”, licht één van de organisatoren ons in Transformatorhuis enthousiast toe.

Amsterdam Wine Festival in volle gang
Amsterdam Wine Festival 2017
Foto: vrijetijdamsteram.nl

Wijnfestijn

Tijdens het wijnfestijn kunnen bezoekers kiezen uit meer dan 250 wijnen, en de traditionele gerechten proeven. Ook kan er genoten worden in het wijntheater en deelgenomen worden aan diverse wijnworkshops van wijnexperts.

Een groepje bezoekers uit Ouderkerk aan de Amstel heeft het ook erg naar hun zin: ”Wij blijven zitten tot zondagavond 22:00 uur. We hebben pas wijn uit twee landen geprobeerd”, vertelt één iemand uit het groepje ons al lachend en nippend uit zijn glas.

De muziek wordt verzorgd door Sublime FB. Zaterdagavond zorgt Fusca, de Nederlandse Braziliaanse Popband samen met de radiozender voor de muziek. Zondag zorgt Jared Grant voor ritmische soul, funk en R&B van de jaren ’70 en de vroege 80’s.

Aanrader

“Het Amsterdam Wine Festival is een aanrader voor iedereen die wijn drinkt of dat graag eens wil proberen. Of je nu een expert bent of juist een beginner, het festival biedt een unieke ervaring waar je zeker over na zult praten. Ook zijn kinderen onder begeleiding van harte welkom zodat je er een lekker gezinsuitje van kunt maken”, laat één van de organisatoren ons tot slot weten.

Liefhebbers van wijn kunnen nog tot zondagavond 22:00 uur terecht op het Westergasterrein.