Zoek jij een toren in Amsterdam?
A'DAM Toren. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Ben je op zoek naar een toren in Amsterdam? In de hoofdstad heb je verschillende torens. Hier lees je een overzicht met torens in Amsterdam. Mist er een toren in Amsterdam? Dan horen we graag welke toren er nog ontbreekt! Stuur dan a.u.b. een e-mail naar info@vrijetijdamsterdam.nl.

Schreierstoren

De Schreierstoren aan de Geldersekade in Amsterdam is een verdedigingstoren. De Schreierstoren maakte vroeger deel uit van de stadsmuur van de hoofdstad. De toren werd gebouwd rond 1487 op. Deze toren in Amsterdam is gevestigd op de hoek van het IJ en de oostkant van Amsterdam. Deze Amsterdamse toren is de enige bewaard gebleven verdedigingstoren van de stad.

Adres: Prins Hendrikkade 94-95, 1012 AE Amsterdam

Rembrandttoren

De Rembrandttoren is de hoogste wolkenkrabber van Amsterdam. Deze stadse toren is vernoemd naar de schilder Rembrandt van Rijn.

Adres: Amstelplein, 1096 HA Amsterdam

Mondriaantoren

De Mondriaantoren is een wolkenkrabber in Amsterdam. Deze toren heeft haar namen te danken aan de Nederlandse schilder Piet Mondriaan. Deze kantoortoren is gevestigd aan het Amstelplein op het bedrijventerrein de Omval. Dit is een landtong in de Amstel, gelegen ten zuiden van het Amstelstation.

Adres: Amstelplein 54, 1096 BC Amsterdam

Millennium Tower

De Millennium Tower is te vinden in Amsterdam Westpoort, wijk Sloterdijk Centrum. Het behoort tot de tien hoogste gebouwen van Amsterdam. De toren wordt deels gebruikt voor het Nederlandse hoofdkantoor van uitgever Reed Elsevier.
Adres: Radarweg 29, 1043 NX Amsterdam

Crystal Tower

De Crystal Tower is een kantoorgebouw in Westpoort, wijk Teleport, in Amsterdam nabij station Sloterdijk. Met 95 m behoort de kantoortoren tot de tien hoogste gebouwen van Amsterdam. Deze toren aan de skyline doet aan de buitenkant ook dienst als de toren van het fictieve bedrijf Sanders Inc. in de soapserie GTST.

Adres: Orlyplein 10, 1043 DP Amsterdam

Breitnertoren

De Breitnertoren is een wolkenkrabber in Amsterdam. Deze toren is vernoemd naar de Nederlandse schilder George Breitner. Deze kantoortoren staat aan het Amstelplein op het bedrijventerrein de Omval, een landtong in de Amstel, ten zuiden van het Amstelstation.

Adres: Amstelplein 2, 1096 BC Amsterdam

Oval Tower

De Oval Tower heeft haar naam te danken aan haar ovale vorm. Deze toren bevindt zich in het ArenA Boulevardgebied in Amsterdam Zuidoost. Het gebouw wordt sinds 2011 grotendeels gehuurd door Deutsche Bank.

Adres: De Entree 99, 197, 1101 HE Amsterdam

A’DAM Toren

De A’DAM Toren is een tachtig meter hoge toren aan de IJ-oever te Amsterdam-Noord. De toren is in 1966 ontworpen door de Nederlandse architect Arthur Staal in opdracht van Koninklijke Shell.

Adres: Overhoeksplein 1, 1031 KS Amsterdam

IJ-toren

De IJ-toren is een kantoorgebouw dat staat in Amsterdam aan de Piet Heinkade. Aanvankelijk zou Bank Labouchere de toren betrekken, en de toren zou dan ook de Labouchere-toren gaan heten.

Adres: Piet Heinkade 55, 1019 GM Amsterdam

Westertoren

De Westertoren in Amsterdam is de toren van de Westerkerk. Het gebouw ligt aan de Prinsengracht 279, bij de Westermarkt in Amsterdam-Centrum. De toren is eigendom van de gemeente Amsterdam.

Adres: Prinsengracht 279a, 1016 GW Amsterdam