Waarom je nu naar Portugal wil

Ben je op zoek naar je volgende vakantiebestemming, denk dan eens aan Portugal. Vanuit Amsterdam vlieg je er binnen 2 uur naartoe. Na aankomst kun je direct genieten van het prachtige weer, een bijzondere cultuur, pittoreske dorpjes en mooie natuur.

Reizen Portugal wordt steeds populairder bij Nederlanders. Gelukkig heeft het zijn authenticiteit en sfeer nog goed weten te behouden. En als toerist kun je nog heel wat leuke onontdekte plekjes vinden. Is dat niet genoeg reden om een vakantie naar portugal te boeken denk dan eens aan de prijs.

Een reis naar Portugal is goedkoop

Als je kiest voor een pakketreis Portugal dan hoeft dat helemaal niet duur te zijn. Een vijf daagse stedentrip naar Lissabon is al mogelijk vanaf € 550 exclusief je vlucht. Naast deze goedkope reis naar Portugal kun je ook een rondreis maken of kiezen voor een strandvakantie. Lees snel verder voor alle redenen om vanuit Amsterdam op vakantie te gaan naar Portugal.

De zon schijnt er vaak

Zie je vanuit je huis of appartement in Amsterdam alleen maar grauw weer, dan is het tijd voor een reis Portugal. Portugal is voor zonliefhebbers een hele goede plek. In het zuidelijke gedeelte in de Algarve schijnt de zon jaarlijks 3000 uur en in het noorden 2400 uur. Zelfs in de winter is de temperatuur ongeveer 16 °C en in de zomer 28°C. In Portugal regent het bovendien maar 50 tot 60 dagen per jaar.

Vakantie Portugal, zeer veelzijdig

Portugal is een land waar je ondenkbaar veel activiteiten kunt doen. Uiteraard kun je genieten van een van de vele stranden, maar er is meer. Op zee kun je surfen en kajakken en in de binnenlanden kun je prachtig wandelen en toertochten maken. Daarnaast heeft het land heel veel te bieden op het gebied van cultuur en historie. Je hoeft je tijdens je vakantie in Portugal dus niet te vervelen.

Geniet van het heerlijke eten

Portugal is een waar festijn voor liefhebbers van vis en zeevruchten. De gerechten worden op simpele, maar smaakvolle wijze klaargemaakt met knoflook en olijfolie. Bestel zeker een keer Arroz de Marisco, dit is een smaakvol rijstgerecht met zeevruchten. Portugal is daarnaast een wijnland. Een lekker glaasje port of Madeira-wijn zal de maaltijd compleet maken.

Vriendelijke mensen

Portugal staat bekend om hun gastvrije mensen. In de dorpen vind je nog echt het dorpsleven. Mensen maken een praatje op straat, groeten elkaar en komen regelmatig bij elkaar over de vloer. Dat betekent overigens niet dat ze niet hard werken, integendeel. Veel mensen op het platteland doen zwaar werk. Daarna genieten ze extra van hun vrije tijd.

Lage prijzen

Een pakketreis Portugal is al niet duur, maar het verblijf zelf is ook heel goedkoop. De kosten voor het levensonderhoud zijn er veel lager dan bij ons. Zelfs in de duurste stad, Lissabon, liggen de prijzen lager dan bij ons in de steden.

Als je ergens een kopje cappuccino gaat drinken zal dat ongeveer € 1,45 kosten. Wil je vervolgens met zijn tweetjes uit eten dan kost je dat niet meer dan € 44. Dat is de totaalprijs voor twee personen bij een middenklasse restaurant. Wil je vervolgens een biertje om je dag af te sluiten dan zal je dat ongeveer € 1,10 kosten. Dat zijn nog eens leuke prijzen. Je goedkope vakantie Portugal wordt hierdoor nog betaalbaarder.

Ontspan aan het strand

Vergeet tijdens het reizen Portugal zeker niet om er een paar dagen strand aan te plakken. Portugal heeft een kustlijn van 850 km, dus er is ruimte genoeg. Onze favoriete plek is de Algarve.

Hier vind je onder andere het fotogenieke Praia Dona Ana met zijn kalkstenen kliffen. Een ander mooi strand is Praia Dona Ana waar je mooi kunt snorkelen in het heldere water. En dat zijn slechts twee stranden om je goedkope reis Portugal goed af te sluiten.