Waarom is een rondvaart de beste kennismaking met Amsterdam?

Deze op het water gebouwde stad staat bekend om zijn fascinerende geschiedenis, iconische architectuur en bezienswaardigheden die dateren uit het begin van de Gouden Eeuw. Het Amsterdamse netwerk van waterwegen is dan ook een nationale schat, een intrinsiek onderdeel van het verleden van de stad en een attractie die bezoekers van over de hele wereld trekt. De grachtengordel draagt ​​meer dan 400 jaar geschiedenis en werd in 2010 toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De meeste van de indrukwekkende attracties van de stad zijn geclusterd rond de grachten en de beste manier om ze te bewonderen is vanaf een uitstekende plek aan boord van een boot. Boek dus een rondvaart Amsterdamse grachten, wat we aanraden vanwege de onderstaande redenen!

Ga met een gids

Een open boottocht bied je niet alleen het beste uitzicht op het idyllische landschap van Amsterdam en de architectuur uit de Gouden Eeuw, maar stelt je ook in staat om de ervaring aan te passen aan de interesses van je groep. Met een schipper die ook als je gids fungeert, word je groep door de onontdekte pareltjes en minder bekende bezienswaardigheden van de Nederlandse hoofdstad geleid tijdens de bootuitjes Amsterdam. Terwijl je je een weg baant door de grachten doordat deze kleinere boten door de smalste waterwegen kunnen varen, hoor je een persoonlijke vertelling van de geschiedenis van de stad, ontvang je aanbevelingen over dingen om te zien en te doen en kun je onderweg vragen stellen.

Kies je eigen avontuur

Als je klaar bent om eropuit te gaan en de stad in je eigen tempo en volgens je eigen schema te zien, geven waterfietsen je de vrijheid om dat te doen. Amsterdammers zijn geen onbekenden met fietsen en je hebt de kans om de beste van hen bij te houden vanuit het prachtige uitzicht op het water. Vooral geschikt voor gezinnen, kunnen waterfietsen maximaal vier personen vervoeren en zijn ze gemakkelijk door de grachten te manoeuvreren. Het is een geweldige manier om actief te zijn, de belangrijkste bezienswaardigheden te bekijken en je ervaring van Amsterdam extra onvergetelijk te maken. Eventueel zou je er zelfs voor kunnen kiezen om aan boord te gaan van een borrelboot Amsterdam. Je zult dan niet hoeven te fietsen, maar kunt wel genieten van wat lekkere snacks!

VJ Academy Banner
VJ Academy Banner
VJ Academy Banner
VJ Academy Banner

Bekijk alle highlights

Als je van alles een beetje wilt zien, maar geen tijd over hebt, is de 100 Highlights Tour een fantastische introductie tot de grote bezienswaardigheden van Amsterdam. Het is moeilijk te geloven dat 100 bezienswaardigheden in minder dan een uur te zien zijn, maar deze compacte stad laat het toe. Bij het aan boord gaan van de boot ontvang je een audioset met een opname die beschikbaar is in 19 verschillende talen. De reis volgt een complete lus door de stad en wijst op iconische hoogtepunten zoals het Anne Frank Huis, de A’DAM Toren, de Magere Brug, de eeuwenoude grachtenpanden aan de Herengracht en de historische Jordaan. De audiotour laat je zelfs interessante feiten en gedenkwaardige details zien terwijl je ze passeert.

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam