Vervoer in Amsterdam, waar kies je voor?

Wanneer je naar Amsterdam gaat, is het niet aan te raden om dit met de auto te doen. Zeker in de stad wordt het steeds drukker. Het is daarom aan te raden om je op een andere manier naar en in de stad te verplaatsen. Maar waar kies je voor? We gaan je vertellen wat het meest praktische is!

Het vervoer in Amsterdam

Wanneer je ergens heen gaat, zijn de meeste mensen nog steeds geneigd om meteen de auto te pakken. Dit is over het algemeen nog steeds het snelste wanneer je verder weg moet reizen en ook zijn op de meeste plekken de parkeerkosten nog wel te overzien. In Amsterdam zijn om die reden dan ook de parkeerkosten zo hoog. Op deze manier proberen ze de mensen te ontmoedigen om met de auto naar de stad te komen.

Er zijn dan ook genoeg alternatieven om naar Amsterdam te komen en je in de stad te verplaatsen. Je kunt je natuurlijk makkelijk lopend verplaatsen door de stad, dit is alleen niet altijd haalbaar wanneer je van de ene kant naar de andere kant van de stad wilt. De meest praktische manieren om je door de stad te verplaatsen gaan we met je delen.

Een elektrische scooter

Een elektrische scooter is een ideale manier om je in de stad te verplaatsen. Zeker met de 45 km p/u scooters verplaats je je snel van a naar b. We noemen dit dan ook de meest praktische manier door de snelheid. Je kunt in de stad dan ook op veel plaatsen deel scooters vinden. Deze scooters ontgrendel je makkelijk met een app, waar je je moet registreren. Zo kun je met de scooter de stad door.

Wanneer je in de buurt van de stad woont, is de scooter ook de beste en snelste manier om te verplaatsen. In dit geval zal je hem vaker gebruiken en is het aan te raden om een eigen scooter aan te schaffen. Zo ben je niet afhankelijk van of er een deel scooter bij jou in de buurt beschikbaar is.

De deel scooters waren over het algemeen snorscooters die niet harder dan 25 km p/u gingen. Tegenwoordig is het verplicht om ook op deze scooters een helm te dragen. Hierdoor zijn de 45 km p/u scooters een stuk populairder geworden. Maar of je nu met je eigen scooter of met een deel scooter de stad doorgaat, je bent verplicht om een rijbewijs te hebben. Stap niet zomaar op een scooter, want zeker in de drukke stad kan dit snel ongevallen veroorzaken. Daarom is het erg handig om een scooter rijbewijs te halen in Amsterdam.

Elektrische fiets

Wanneer je je niet helemaal comfortabel voelt op de scooter, kun je altijd nog kiezen voor de elektrische fiets. Dit verplaatst je sneller dan een gewone fiets en gaat iets minder snel dan een scooter. Zo kun je nog steeds op een comfortabele snelheid van a naar b komen. Zeker wanneer je in de stad woont is een elektrische fiets ideaal.

Een auto in Amsterdam is redelijk waardeloos. Het is er erg druk, waardoor je veel langer onderweg bent, er is een groot gebrek aan parkeerplaatsen en je betaalt absurd veel aan parkeerkosten. Met een elektrische fiets heb je deze problemen niet!

Het openbaar vervoer

Als laatste in het rijtje kan in Amsterdam natuurlijk het openbaar vervoer niet ontbreken. Alles in de stad is goed bereikbaar met het OV. Het wordt al gestimuleerd om ook met het openbaar vervoer naar de stad te komen, zodat je de kosten voor parkeren niet hebt en om de drukte op de weg te vermijden. Ook scheelt het je veel tijd, aangezien het OV een stuk sneller is.

De verbindingen van en naar de stad toe zijn heel goed in Amsterdam. Je kunt je dan ook makkelijk verplaatsen per bus, metro of met de tram. Bijna elke toeristische plek in de stad heeft wel zijn eigen halte of een halte op loopafstand. Ook zijn er aantrekkelijke acties zoals voor een bepaald bedrag een gehele dag onbeperkt gebruik kunnen maken van het OV. Zo verplaats je je goedkoop, snel en gemakkelijk door Amsterdam.