Trans Amsterdam oprichter Yvo Manuel Vas Dias geëerd met Award
Een blije en trotse Yvo Manuel Vas Dias Foto credits: Claire Bamplekou (https://www.clairebamplekou.com/)

Leuk nieuws over TransAmsterdam en oprichter Yvo Manuel Vas Dias in het bijzonder. De voortrekker van de trans organisatie voor kunst, cultuur en lifestyle is vorige week geëerd met een Ster Award. De prijs is onderdeel van de Dutch Queen Awards. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich sterk maakt voor de queer community. Manuel Vas Dias ontving de troffee uit handen van wethouder Touria Melaini. De award werd uitgereikt vanwege zijn werk voor TransAmsterdam, Trans Art School en de trans gemeenschap.

TransAmsterdam bloeit momenteel als nooit tevoren. Onlangs werd een nieuwe secretaris/penningmeester benoemd. Zijn naam is Jean Bijker, een transman uit Friesland met Caribische roots. Hij is muzikant, grafisch-/kunstzinnige vormgever en coördinator van de Trans Art School.

Mahdad Zamani heeft een ereteken van stadsdeel Oost voor zijn vrijwilligerswerk voor TransAmsterdam gekregen. Hij is een transman uit Iran en zet zich bij TransAmsterdam in voor trans vluchtelingen en trans en sport.

Over TransAmsterdam

TransAmsterdam is een trans organisatie voor kunst, cultuur en lifestyle. Zij organiseren voor trans personen en non-binair personen verschillende activiteiten in Amsterdam Oost. Zij focussen zich op kunst, cultuur en lifestyle. Dit doen ze in de vorm van 3 pijlers. Neem voor meer informatie een kijkje op TransAmsterdam.nl.