Pride voorbeschouwing: 'Women’s March: Pride Is A Protest'

Donderdag 5 augustus vindt in de Melkweg aan de Lijnbaansgracht in Amsterdam het Pride-event ‘Women’s March: Pride Is A Protest’ plaats. Vrije Tijd Amsterdam ging met ‘Women’s March Nederland’ op zoek naar de vraag waarom het leuk en interessant is om deze twee uur durende avond te bezoeken.

Zouden jullie allereerst ‘Women’s March’ eens willen introduceren?

“(Stichting) Women’s March Nederland is de organisatie achter de jaarlijkse Women’s March demonstratie in Amsterdam. WMNL houdt zich o.a. bezig met het creëren van bewustzijn rondom onderwerpen als geweld tegen vrouwen, seksuele en reproductieve gezondheid en rechten, ongelijkheid binnen de economie, het onderwijssysteem, de politiek en vertegenwoordiging in de media. Meer informatie over de stichting is te vinden op womensmarchnederland.nl.”

Wat kunnen de bezoekers tijdens ‘Pride Is A Protest’ verwachten?

“Pride Is A Protest is een verdiepende avond met een talkshow over het verleden, heden en de toekomst van de Pride beweging. Naast het gesprek zijn er optredens van Shishani & Miss Catharsis en een spoken word voordracht van Naomi Grant. Zie https://www.melkweg.nl/nl/agenda/pride-as-protest-05-08-2021/ voor een samenvatting.”

Wie zijn de tafelgasten en waarom is er voor hen gekozen?

“De tafelgasten zijn Anne Krul, Dino Suhonic, Sherry Jae Ebere en Tieneke Sumter. Charisa Chotoe leidt het gesprek. De afgelopen dagen hebben we hen allen voorgesteld op ons Facebook en Instagram account. Dan zie je per deelnemer wat ze tijdens hun carrière tot nu toe hebben betekend voor de LGBTQ+ community.”

Kan iedereen deelnemen aan de avond?

“Iedereen is van harte welkom om de avond bij te wonen. Tickets kosten €10. Een andere optie is thuis meekijken via een livestream voor €5. Belangrijk: de avond is Nederlandstalig.”

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam