Officiële kick-off Buurtverbinding Amsterdam-Noord op 17 november

Buurtverbinding is momenteel actief in Amsterdam in vier stadsdelen. Stadsdeel Noord mag zich daar sinds september 2022 bij rekenen. Project Buurtverbinding Noord is een initiatief van het ROC van Amsterdam, ROCTOP en Civic Amsterdam.

Op donderdag 17 november tussen 11:00 en 14:00 uur is iedereen welkom in het Huis van de Wijk op het Waterlandplein. Er kan persoonlijk kennis gemaakt worden met de studenten van Project Buurtverbinding tijdens een informele Informatiemarkt in het Huis van de Wijk Waterlandplein. Er zal een officieel en feestelijk openingsmoment zijn en er staat een verrassingsact op de planning. Dit alles onder het genot van een drankje en een hapje.

Buurtverbinding in Amsterdam-Noord

Mbo-studenten van verschillende zorg- en welzijnsopleidingen (Social Work en Maatschappelijk Zorg niveau 4) lopen stage in Amsterdam Noord vanuit Huis van de Wijk Waterlandplein en het Breedhuis. Een belangrijk deel van de stage is gericht op de ondersteuning van de wijk in de veranderende welzijns- en zorgondersteuning.

De Buurtverbinding groep in Noord bestaat op dit moment uit twaalf enthousiaste en leergierige studenten, waarvan tien een mbo-opleiding en twee een hbo-opleiding volgen. De studenten zijn in september van start gegaan met het organiseren van activiteiten voor bewoners en ondersteunen inmiddels ook een aantal bewoners via individuele ambulante begeleiding.

Het doel van Project Buurtverbinding is het beantwoorden van niet geïndiceerde zorg- en ondersteuningsvragen van bewoners en organisaties in de wijk. Een belangrijk deel van de stage besteden de studenten aan ondersteuning in de wijk. Ze ondersteunen bijvoorbeeld bij het doen van boodschappen, ze voeren gesprekken of organiseren een voetbaltoernooitje voor kinderen uit de wijk. Er is bij aanvang geen vraag of opdracht is, de studenten leggen zelf contact om te zien waar de behoeftes liggen.

Website Buurtverbinding: https://buurtverbinding.com

Linkedin Buurtverbinding: https://www.linkedin.com/company/buurtverbinding/

Youtube Buurtverbinding: https://youtu.be/n2_7s8n4Z_s

Website Civic Amsterdam: https://civicamsterdam.nl/