NS raadt af om met de trein naar België te gaan vanwege grote drukte

De NS raadt reiziger af om de trein naar België te pakken. Door grote drukte op de Intercity Brussel tussen Amsterdam – Rotterdam – Breda – Antwerpen – Brussel is voldoende afstand houden onmogelijk. Ook op de regionale grensovergangen, zoals in Roosendaal, kan het drukker zijn dan normaal. “Daarom raden we af om met de trein naar België te reizen, tenzij het echt noodzakelijk is. Dit advies geldt voorlopig tot 9 januari”, aldus de NS.

Grote drukte

De afgelopen dagen zagen ze bij de Nederlandse Spoorwegen grote drukte ontstaan in de treinen naar België. Nu er wordt afgeraden om de trein naar de zuiderburen te nemen, is het volgens de NS rustiger geworden op de perrons. Desondanks zitten de treinen nog steeds afgeladen vol.

De Thalys

Reizigers die toch naar België willen worden geadviseerd gebruik te maken van de Thalys. Op deze trein is een zitplaatsreservering verplicht en kunnen ze de bezetting van de trein beter vooraf in de gaten houden.

Komende dagen

Tot nader orde rijdt er nog wel een extra trein tussen Antwerpen en Nederland. Deze trein zal om 22.41 uur vertrekken vanaf Antwerpen Centraal. Ook worden er extra wagons gekoppeld aan de treinen. “We blijven de situatie de komende dagen in de gaten houden. Er blijft extra personeel op de perrons om drukte in goede banen te leiden. Daarnaast bekijken we per dag of we een extra trein vanuit Antwerpen naar Breda inzetten”, laat de NS ten slotte via een mededeling weten.