MEIJT. lanceert Pride Campagne gericht op suïcidepreventie
Martijn van MEIJT. (links) en Kadeem van de Pol (rechts)

Ter gelegenheid van Pride Month lanceert MEIJT. in samenwerking met Kadeem van de Pol, een letterlijk spraakmakende campagne gericht op suïcidepreventie: Tell Me About It. Deze campagne, die loopt van 1 juni tot en met 25 augustus 2024, heeft als doel het doorbreken van het taboe rondom praten over zelfdoding onder (jong)volwassenen binnen de regenbooggemeenschap.

Praten Helpt: Een Boodschap van Hoop en Steun

De kern van de campagne is de verspreiding van kleurrijke pins in de vorm van tekstballonnen, beschikbaar in Pride kleuren, Trans vlag kleuren, Non-binary vlag kleuren en neutrale kleuren. Deze pins zijn niet alleen een symbool van solidariteit, maar ook een uitnodiging om open gesprekken over zelfdoding te voeren. Met de boodschap “Praten Helpt” wil MEIJT. benadrukken dat open dialoog een cruciale rol speelt in suïcidepreventie.

Schokkende Statistieken en de Noodzaak voor Actie

Recente studies tonen aan dat zelfmoordgedachten en -pogingen significant hoger zijn onder leden van de LHBT-gemeenschap in vergelijking met de algemene bevolking. Deze campagne is een directe reactie op deze verontrustende cijfers en streeft ernaar een ondersteunend netwerk te creëren waarin individuen zich veilig en begrepen voelen om over hun worstelingen te praten.

MEIJT. lanceert Pride Campagne gericht op suïcidepreventie
Omhelzing Fleur en Tim

Een Uitgebreide Campagne

De campagne omvat diverse activiteiten, waaronder de verspreiding van informatieve flyers, het plaatsen van inspirerende content op sociale media, en het organiseren van evenementen op iconische locaties in Nederlandse steden zoals Utrecht, Rotterdam, Nijmegen, Tilburg en Amsterdam.

Doe Mee

MEIJT. nodigt iedereen uit om deel te nemen aan deze belangrijke campagne. Door een pin te dragen, toon je jouw bereidheid om te praten over zelfdoding en steun je de strijd tegen het stigma dat hier vaak nog omheen hangt. Pins kunnen aangevraagd worden via tellmeaboutit.meijt.nl. Voor meer informatie over de campagne en hoe je kunt helpen, bezoek tellmeaboutit.meijt.nl.