Maak een kerstpakket voor een kwetsbaar gezin in Amsterdam
Foto credits: Pixabay

Vandaag is het Giving Tuesday, bij Serve the City is het Giving Month. De maand December is in aantocht, Sinterklaas is in het land en de kerst komt er aan. Voor veel ongedocumenteerden in Amsterdam en hun gezinnen is deze Corona periode financieel extra zwaar. Deze groep van 500 mensen die wekelijks bij een alternatieve voedselbank moeten aankloppen willen we dit jaar extra verrassen met een heus kerstpakket.  De actie begint vandaag en op 16 en 17 december kunnen Amsterdammers hun kerstpakket inleveren bij het uitgiftepunt in Amsterdam West.

We zoeken vrijgevige kerstmannen & -vrouwen

We zoeken vrijwilligers, vriendengroepen, studentenverenigingen, bedrijven die mee willen doen met deze Reversed Advent actie. In plaats van dat je elke dag een chocolaatje uit je kalender haalt, geef je nu dus elke dag iets weg.

Het is heel makkelijk. Vandaag zorg je dat je een grote doos vind en elke dag stop je een artikel van de lijst in de doos zodat je na ruim twee weken een kerstpakket hebt samengesteld voor een gezin dat dit heel goed kan gebruiken. Ons doel is 500 pakketten.

“We merken dat juist in deze lastige tijden mensen graag iets voor een ander willen doen, maar soms niet weten waar ze moeten beginnen. Dit is een kant en klare oplossing voor vrijgevig hart en je helpt ook écht iemand heel concreet” aldus Brigitte Vonck-Makkinje, directeur Serve the City.

Op donderdag 16 en vrijdag 17 december kunnen de pakketten afgeleverd worden in Amsterdam West. We vragen wel aan mensen om zich op te geven voor de actie, zodat we weten of we ons doel hebben bereikt!

Wees een lichtpuntje voor een ander en je hebt meteen een leuke lockdown-activiteit! Win-Win! Doe mee en geef andere Amsterdammers ook een waardig kerstdiner.

Serve the City

Serve the City is een vrijwilligersbeweging die zich op een vernieuwende en concrete manier sterk maakt voor Amsterdam. Serve the City inspireert, mobiliseert en activeert mensen tot het verrichten van vrijwilligerswerk. Het initiatief richt zich op de meest uiteenlopende groepen Amsterdammers. Iedereen die bijdraagt aan Serve the City doet dit op volledig vrijwillige basis. Serve the City is geïnspireerd op het gelijknamige initiatief dat in 2005 in Brussel van start is gegaan.

Aanmelden via de website

Wil je meer informatie of meedoen als vrijwilliger? Kijk dan op de website www.stcamsterdam.nl. Na aanmelding ontvang je de volledige boodschappenlijst en het adres waar het heen moet!