Klokken in Amsterdam – waar vind je ze allemaal

Vrije Tijd Amsterdam heeft een blog over klokken in Amsterdam geschreven. Wil je weten waar je Amsterdamse klokken kunt vinden? In de hoofdstad hangen veel klokken in de buitenlucht. Je kunt hierop zien hoe laat het is. Daarnaast is het gewoon een mooi aanzicht! VTA presenteert met trots een artikel over de klokken in Amsterdam. Klik op een stadsdeel hieronder om te zien welke klokken er hangen.

Amsterdam Centrum
Amsterdam Zuid
Amsterdam West

Amsterdam Centrum

Hard Rock Hotel Amsterdam American

Het Hard Rock Hotel Amsterdam American is een 4-sterrenhotel. Dit hotel is bekend in heel Europa. Het hotel ligt erg dichtbij het Leidseplein. Op het gebouw zit een klok bevestigd waar je kunt zien hoe laat het is!

Adres: Leidsekade 97

Westertoren

Aan deze toren hangt een mooie klok. De Westertoren is onderdeel van de Westerkerk. De Westertoren ligt aan de Prinsengracht op het randje van de Jordaan.

En naast de kerk ligt het homomonument. Het kunstwerk bestaat uit drie roze, granieten driehoeken. Deze zijn zo geplaatst dat ze samen een grote driehoek vormen. Het monument werd onthuld op 5 september 1987.

Adres: Prinsengracht 279a

Beurs van Berlage

Als je vanaf De Dam naar het Centraal Station loopt kom je langs de Beurs van Berlage. Op de zijkant van het gebouw tref je een uurwerk aan! Bovendien doet deze locatie dienst als centrum voor evenementen, concerten en tentoonstellingen.

De Beurs van Berlage was in 1903 vooral een bruisende handelsplaats. Op deze plek staan hoge kwaliteit en service hoog in het vaandel. Daarbij heerst er volgens insiders een goede sfeer.

De Beurs van Berlage

Adres: Damrak 243

Munttoren

Deze toren ligt op het Muntplein in Amsterdam. Officieel is dit de Regulierstoren en veel mensen noemen het De Munt. Deze stadspoort was één van de drie hoofdpoorten van de middeleeuwse vestingwerken van Amsterdam.

Deze pyloon is gebouwd op een middeleeuwse stadsmuur. Daarbij is de oorspronkelijke toren gebouwd tussen 1480 en 1487.

Klokken in Amsterdam – waar vind je ze allemaal
Munttoren (Regulierstoren).

Adres: Muntplein 12/14

Posthoornkerk

De Posthoornkerk ligt midden in de levendige Haarlemmerstraat en wordt gebruikt als veelzijdige evenementenlocatie. Daarnaast zijn er in het monument erg moderne faciliteiten aanwezig. Denk hierbij aan een verwarming, sanitair en kleedruimtes. Er is een verwarmd middenschip die je in twee ruimtes kunt verdelen. De Posthoornkerk is onderdeel van Stadsherstel Amsterdam. Daarnaast is de kerk met haar drie ranke torens een blikvanger op loopafstand van Centraal Station.

Adres: Haarlemmerstraat 124-126

De Noorderkerk

De Noorderkerk is een rijksmonument en ligt aan de Noordermarkt. Dit gebouw is ontworpen door Hendrick de Keyser en wordt gebruikt door de Noorderkerkgemeente. Zij zijn onderdeel van de Protestantse Kerk Amsterdam.

Bovendien is de kerk één van de eerste kerken die na de Reformatie in Nederland is gebouwd. Dit was tussen 1620 en 1623. Aan het einde van de 20e eeuw vond er een grondige renovatie plaats.

Adres: Noordermarkt 48

Koninklijk Paleis Amsterdam

Het Koninklijk Paleis Amsterdam ligt op de Dam in Amsterdam. Hier wordt Koninklijk bezoek ontvangen. Daarnaast wordt het ook als museum gebruikt. Jaarlijks wordt er in de zomermaanden een tentoonstelling gemaakt. Daarbij vindt er in het najaar de uitreiking van de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst plaats. Dit gaat gepaard met een bijbehorende tentoonstelling.

Klokken in Amsterdam – waar vind je ze allemaal
Koninklijk Paleis Amsterdam

Adres: Nieuwezijds Voorburgwal 147

Zuiderkerk Amsterdam

De Zuiderkerk is een historische kerk die is gebouwd tussen 1603 – 1611 en ligt in de Nieuwmarktbuurt. Hier worden vergaderingen, bijeenkomsten, concerten, huwelijken en recepties georganiseerd. Daarnaast gaat er een mooie geschiedenis achter de kerk schuil. Hendrick de Keyser heeft de Zuiderkerk gebouwd en ontworpen.

Adres: Zuiderkerkhof 72

De Oude Kerk

Oude Kerk is een museum. Op zondag wordt deze locatie gebruikt als godshuis en het hele jaar door als een pelgrimsoord. Hier komen liefhebbers van erfgoed, hedendaagse kunst en muziek.

Door het jaar heen zijn er spraakmakende tentoonstellingen te zien. Daarbij zijn er talrijke activiteiten waaraan je kunt deelnemen. Het monumentale kerkgebouw heropende in 2013 nadat het gerestaureerd was. De koffieschenkerij met kloostertuin en museumwinkel vormen de inleiding of afsluiting van je bezoek.

Adres: Oudekerksplein 23

Rembrandtplein

Op het Rembrandtplein is een mooie grote klok te vinden. Dit uurwerk hangt aan het kantoor van Booking. Op dit plein zijn veel dingen te beleven. Er zijn veel kroegen en restaurants om te bezoeken. Daarnaast staan er een aantal kunstwerken op het plein. Als het lekker weer is kun je op een groot grasveld gaan zitten.

Adres: Rembrandtplein

Abercrombie & Fitch

Aan de Leidsestraat is een winkel van het Amerikaanse modemerk Abercrombie & Fitch gevestigd. Als je hier langsloopt kun je op de klok zien hoe laat het is. Deze shop ligt dichtbij het Amsterdamse Leidseplein.

Adres: 32-34 Leidsestraat Metz Building

Amsterdam Centraal Station

Op het Amsterdam Centraal Station mag geen klok ontbreken. Op het station is voldoende vertier. Zo vind je er een klein overdekt winkelcentrum. Er is een supermarkt en genoeg eet- en drinkmogelijkheden. Aan de achterkant kun je op de pont naar Amsterdam-Noord stappen. Bovendien is er een busstation en kun je voor het station op de tram stappen.

Amsterdam CS

Adres: Stationsplein

Amsterdam Zuid

Heineken Experience

Op de muur van de Heineken Experience zit een grote klok. In dit gebouw zijn voldoende activiteiten waar je aan kunt deelnemen. Zo is er een rondleiding die je kunt volgen. Daarnaast is het mogelijk om met een gids een kijkje achter de schermen te nemen.

De Heineken Brouwerij ligt aan de Stadhouderskade. Dit is op het randje van het centrum en de Pijp.

Klokken in Amsterdam – waar vind je ze allemaal
De Heineken Experience aan de Stadhouderskade

Adres: Stadhouderskade 78

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is één van de beroemdste musea uit de hoofdstad. In het ‘Rijks’ worden verhalen vertelt van 800 jaar Nederlandse geschiedenis. Daarnaast organiseren ze meerdere tentoonstellingen per jaar uit eigen collectie en met bruiklenen.

Adres: Museumstraat 1

Small Talk

Op de kruising Van Baerlestraat en Willemsparkweg ligt restaurant Small Talk. Boven het restaurant tref je woonhuizen. Aan het gebouw is een klok vastgemaakt. In deze horecagelegenheid kun je terecht voor ontbijt, lunch en diner.

Small Talk

Adres: Van Baerlestraat 52

Stedelijk Museum Amsterdam

In het Stedelijk Museum Amsterdam kun je naar moderne en hedendaagse kunst kijken. Deze bezienswaardigheid is opgericht in 1874. Het ‘Stedelijk’ opende haar deuren aan de Paulus Potterstraat in 1895.

Het Stedelijk Museum Amsterdam vanaf de zijkant

Adres: Museumplein 10

OBA Roelof Hartplein

Op het gebouw van de OBA Roelof Hartplein zijn twee klokken bevestigd. In deze bibliotheek kun je uiteraard boeken lenen. Daarnaast is er een horecagelegenheid waar je iets te eten en drinken kunt bestellen. Daarbij is het mogelijk om in dezelfde ruimte te lezen of studeren.

Adres: Roelof Hartplein 430

Oranjekerk

De Oranjekerk is een protestants kerkgebouw. Deze kerk ligt in de Pijp. Naast geloven zijn er meerdere dingen te beleven. Er kan hier ook gegeten en gedronken worden. Aan de kerk ligt een mooie binnentuin.

de oranjekerk

Adres: Van Ostadestraat 151

Sint-Agneskerk

De Sint-Agneskerk in Amsterdam is een katholieke parochiekerk. Deze kerk ligt op de hoek van Amstelveenseweg  en Cornelis Krusemanstraat. Dit is aan het Haarlemmermeercircuit. Op de rand van de Willemsparkbuurt.

Sint Agneskerk

Adres: Amstelveenseweg 163

Amsterdam West

Aoc Amsterdam

Op het gebouw ‘Aoc Amsterdam’ zit ook een klok bevestigd. Deze locatie ligt op het Wg-plein. Hier zijn meerdere dingen te doen. Zo is er een kunstatelier, theater een restaurant/café.

Aoc Amsterdam

Adres, Wg-Plein 100

Vondelkerk

De Vondelkerk staat ook in het lijstje met klokken in Amsterdam. Dit kerkgebouw ligt in de Vondelstraat en naast het Vondelpark.

Vondelkerk
De Vondelkerk naast het Vondelpark

Adres: Vondelstraat 120

 

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting