Kerk veilt tatoeage Henk Schiffmacher voor slachtoffers seksueel geweld
Foto credits: Nicolaasparochie Amsterdam

Een unieke tatoeage van Henk Schiffmacher wordt geveild door de Nicolaasbasiliek in Amsterdam. De opbrengst is voor slachtoffers van seksueel geweld.

De tattoo-grootmeester tekende voor dit doel een ontwerp van stadspatroon Nicolaas. Hij zal zijn ontwerp hoogstpersoonlijk en éénmalig in de kerk aanbrengen op 12 november, op het lichaam van de hoogstbiedende op Catawiki. De veiling duurt één week en start vandaag op 28 oktober:

https://www.catawiki.com/nl/l/63458387-henk-schiffmacher-1952-tattoo-logo-sint-nicolas-year

Het originele ontwerp van Henk Schiffmacher wordt apart geveild op Catawiki:

https://www.catawiki.com/nl/l/63458543-henk-schiffmacher-1952-design-logo-sint-nicolas

,,Veel Europese hoofdsteden hebben een eigen pelgrims-insigne”, verklaarde de Amsterdamse tattoo-koning. ,,Veel steden zijn immers bedevaartsoorden. Amsterdam is dat ook, temeer nu er een reliek van de heilige Nicolaas is opgenomen in de Amsterdamse basiliek.”

Met de komst van het reliek opende de kerk eind 2021 het huidige Nicolaasjaar, waarin stadspatroon Nicolaas met lezingen, muziek en andere activiteiten opnieuw aan de Amsterdammers wordt voorgesteld. De tatoeage die Schiffmacher speciaal voor de kerk ontwierp, wappert het hele jaar op een vlag aan de gevel.

De volledige opbrengt is voor het doel van het Nicolaasjaar: de stichting Together We Rise, die zich inzet voor slachtoffers van seksueel geweld.