Jaarlijks Noordse Vrouwen ontbijt op 8 maart, Internationale Vrouwendag
Groepsfoto Noordse Vrouwen

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, vindt het jaarlijkse Noordse Vrouwen ontbijt plaats in Amsterdam Noord. Hét moment om samen de kracht van vrouwen te vieren, nieuwe Noordse Vrouwen te ontmoeten, de expositie Vrouwen van Noord te bekijken, de kookkunsten van Cometa te proeven en nog veel meer. Het ontbijt vindt plaatst bij Cometa, een oude Sacramentskerk aan de Kometensingel 152 in Amsterdam Noord. Het ontbijt wordt georganiseerd door Noordse Vrouwen, een initiatief van Civic Amsterdam, en het Amsterdam Museum.

Expositie Vrouwen van Noord

De ochtend is tevens de feestelijke opening van de expositie Vrouwen Van Noord. In navolging van het succesvolle project Vrouwen van Nieuw-West is het Amsterdam Museum in 2022 jaar begonnen met het project Vrouwen Van Noord. Afgelopen maanden hebben zij samen met verschillende vrouwengroepen activiteiten georganiseerd om hen beter te leren kennen. Daarnaast hebben Tara Vink en Belita Ongemba van sQuare Amsterdam deze vrouwen vastgelegd door middel van portret- en documentairefotografie. Al deze vrouwen delen een grote maatschappelijke betrokkenheid, bevlogenheid en doorzettingsvermogen. De foto’s van deze vrouwengroepen zijn verspreid te bezichtigen op verschillende locaties in Amsterdam-Noord. Ga voor meer informatie naar de pagina op de website van het Amsterdam Museum: https://www.amsterdammuseum.nl/tentoonstelling/vrouwen-van-noord/71661

Noordse Vrouwen & Vrouwen van Noord

Het was bijna als vanzelfsprekend dat Noordse Vrouwen en Vrouwen van Noord elkaar zouden tegenkomen. Het besluit was dan ook snel gemaakt; samen optrekken richting Internationale Vrouwendag! Daarnaast zullen zij tijdens de looptijd van de buurtentoonstellingen samen aan verschillende activiteiten werken waarin zij samen verbinden, empoweren en verhalen delen.

Programma 8 maart 2023

09:00 – 09:15: Inloop

09:15 – 09:20: Opening door Lucette van den Berg, Jiddische zangeres

09:20 – 09:25: Welkom van Esther Lagendijk, Stadsdeelvoorzitter Amsterdam-Noord

09:25 – 09:30: Aan het woord: Floor van Hulsen van Amsterdam Museum en Adinda van Kranendonk van Civic Amsterdam.

09:30 – 10:15: Gezamenlijk ontbijt met verhalen van Samar Salaan & Linda Carolus

10:30 – 11:00: Opening Expositie Vrouwen van Noord door Margriet Schavemaker

Je kunt je aanmelden voor het ontbijt via deze link: http://bit.ly/3Iscw6S. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees er snel bij.

Voor meer informatie over Noordse Vrouwen bezoek je de website:https://noordsevrouwen.nl/ of bekijk je het interview dat AT5 deed met oprichtster Adinda van Kranendonk op Youtube:https://www.youtube.com/watch?v=HDC3ADdIxSQ&t=120s

Gerelateerd artikel -> INTERNATIONALE VROUWENDAG 2023 IN AMSTERDAM

1 REACTIE