Het Amsterdamse Bos: 'Dingen die je er kunt doen'
Het Denkport Doolhof Amsterdamse Bos. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Het Amsterdamse Bos is een groot recreatiegebied dat grenst aan Amsterdam. Het Amsterdamse Bos ligt officieel op de grens met Buitenveldert in de Gemeente Amstelveen. In het Amsterdamse Bos hoef je je niet te vervelen. Er zijn enorm veel dingen die je in het Amsterdamse Bos kunt doen. In dit blog brengen we je hiervan op de hoogte. Veel plezier met dit artikel over leuke dingen die je kunt doen in het Amsterdamse Bos!

Bereikbaarheid

Mocht je vanuit Amsterdam naar het Amsterdamse Bos willen gaan, dan kun je het beste de fiets pakken. Met het openbaar is het te doen, maar ben je wel vrij lang onderweg. Mocht je toch met het openbaar vervoer op pad gaan dan kun je uitstappen bij bushalte Amsterdamse Bos. Check altijd de beste route via de bekende ov reissites.

Doolhof en Fun Forest

In het bos zijn veel leuke dingen voor jong en oud te doen. Als je kinderen hebt kan het leuk zijn om ze mee te nemen naar het Denksport Doolhof Amsterdamse Bos of Fun Forest Amsterdamse Bos. Het doolhof is in 2006 ontworpen door Adrian Fischer. Dit is een Britse doolhof bedenker. Naast het doolhof is er gelegenheid om te picknicken.

Fun Forest Amsterdam Bos is een klimcentrum in het Amsterdamse Bos. Je kunt hier op avontuur in de natuur gaan. Er zijn 10 klimroutes waarbij je je helemaal kunt uitleven. Je kunt bij het Klimpark Fun Forest Amsterdam eveneens een kinderfeestje, bedrijfsuitje of familiedag organiseren.

Speeleilanden, kano en waterfiets

De speeleilanden Amsterdamse Bos bevinden zich in de grote vijver. Kinderen kunnen hier hun eigen spannende avontuur beleven en genieten van super veel leuke uitdagingen. In en over het water zijn netten, touwen, bruggen en paaltjes aangelegd. Ook is er op een van de eilanden een kabelbaan om over het water van de ene kant naar de andere kant te komen.

Via Kano Verhuur Amsterdamse bos kun je een kano of waterfiets huren. Zo verken je het bos op een originele manier. Liefhebbers van geiten zullen zich uitstekend vermaken op de geitenboerderij. Voor de liefhebbers van paarden kan een bezoekje aan de Amsterdamse Manege overwogen worden.

Geitenboerderij Ridammerhoeve

Op Geitenboerderij Ridammerhoeve in het Amsterdamse Bos lopen veel melkgeitjes rond. Leuk voor de kinderen is dat er ook veel jonge geitjes rondlopen die melk drinken uit een flesje. Kinderen, en volwassenen natuurlijk, mogen deze aan de geitjes geven.

Naast de geitjes, de andere dieren (koeien, kippen, paarden en varkens) en een speeltuin is er ook een boerderijwinkel aanwezig.

Van de melk van de geiten worden in de boerderijwinkel allerlei producten verkocht, zoals geitenmelk. Deze melk wordt in de kaaskelder ook verwerkt tot verschillende soorten kazen. Zelfs het ijs wordt gemaakt van geitenmelk!

Zwemmen

Is het lekker weer en wil je dat je kinderen lekker kunnen zwemmen? Dan kunnen jullie met een gerust hart een bezoekje brengen aan het Klein Kinderbad of het Groot Kinderbad. Dit is erg leuk voor de kleintjes. Ben je al wat ouder en wil je een dijk nemen in de Grote Vijver? Voor het natuurlijk zwemwater gelden de richtlijnen van de Rijksoverheid voor de openbare ruimte. Kijk op zwemwater.nl voor de waterkwaliteit van de officiële zwemlocatie in de Grote Vijver.

Horeca

In het bos zijn meerdere horecagelegenheden. Zo zou je een bezoekje kunnen brengen aan Paviljoen Chez Favié. Deze locatie bevindt zich aan het begin van de Duizendmeterweg. Dit is een koffiehuis, met terras en een uitgebreide menukaart. Andere horecagelegenheden zijn restaurant De Bosbaan, Pannenkoekenboerderij en De Veranda. In het Amsterdamse Bos zijn ook meerdere kiosken aanwezig. Hier kun je onder andere eten en drinken kopen.

Theater & Concerten

In het Amsterdamse Bos kan er ook een concert of theater bezocht worden. Je zou dan een bezoekje moeten brengen aan het Amsterdamse Bostheater. Dit is een openluchttheater in het Amsterdamse Bos. In het Amsterdamse Bostheater worden iedere zomer bijzondere theaterproducties gepresenteerd. Daarnaast is het Bostheater dé locatie waar je kunt genieten van concerten, filmavonden, jeugdtheatervoorstellingen en het Boslab Theaterfestival.

Sporten

Er zijn vele sportmogelijkheden in het bos. Zo zou je trimroute ‘Boscross‘ kunnen afleggen. Dit is een conditiecircuit van 2,2 km rond de Heuvel, met 18 trim- en fitnesstoestellen langs de route. De Boscross is voor de amateur- en topsporter toegankelijk. De route van de Boscross start en eindigt bij de brug van de Duizendmeterweg en is gemarkeerd met blauwe paaltjes met de afbeelding van een trimmer met horden.

Het bos bestaat voornamelijk uit bomen, paden, gras en water. Er zijn voldoende mogelijkheden om allerlei sporten te beoefenen. Hardlopers kunnen zich uitleven op allerlei paden. Er zijn veel grasvelden waar groepen uiteenlopende sporten kunnen uitoefenen. Er zitten eveneens een aantal officiële hockeyclubs in het Amsterdamse Bos gevestigd. Dit zijn de hockeyclubs Hurley, AH&BC en Pinoké!

Honden

Veel mensen bezoeken het bos om de hond uit te laten. In het bos zijn veel plekken waar honden vrij mogen rondlopen. Honden zijn welkom in het Bos en mogen op veel plekken vrij loslopen. Waar ze aangelijnd moeten worden of verboden zijn, wordt dat met borden aangegeven.

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam