Grote Parkschoonmaak in het Noorderpark

Op zaterdag 16 april organiseert Stichting Noorderpark voor de vijfde keer een grote Parkschoonmaak. Jong en oud gaat op zoek naar troep én paaseieren. Samen maken we het park weer mooi voor het nieuwe zomerseizoen. Na afloop is er een gratis workshop waarbij je met het gevonden afval creatief aan de slag kunt.

“We starten 10.00 uur met koffie, thee bij Grand Café Noorderpark (zwembad) waarna we 10.30 uur verdeeld in groepen het park in gaan. Ieder krijgt een afvalzak en grijper tot zijn beschikking waarmee we alle afval en vuil gaan prikken. Na 1,5 uur struinen door het park rusten we uit bij IJskoud de Beste en Pont Neuf, alle deelnemers krijgen hier een versnapering. Degene met de zwaarste vuilniszak wordt nog eens extra beloond!”

Grote Parkschoonmaak in het Noorderpark

Gratis workshop

Voor liefhebbers is er een gratis workshop Upcycling bij de Gele pomp waar je met het gevonden plastic creatief aan de slag kunt. Het afval wordt uiteindelijk omgesmolten tot mooie kunstwerkjes. Trek voor deze ochtend makkelijke kleding aan en goede waterdichte schoenen, voor werkmateriaal wordt gezorgd.

Stichting Noorderpark werkt samen met bewoners en partners aan een sterk en levendig Noord. We streven naar een groen en verbindend park voor iedereen. Meer info en aanmelden voor deze dag: zie agenda op www.noorderpark.nl

Gerelateerd artikel: Pasen 2022 in Amsterdam: wat is er te doen?