Ga je mee op Safari Lokali?
Foto credits: Monkey Moves

“Blijven verbinden, bewegen en verbonden blijven tijdens de donkere dagen”

Als we iets hebben geleerd van de eerste lockdown dan is het wel het belang om contact te blijven houden met elkaar. Iets wat helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Voor ouders met (kleine) kinderen hebben we hier wat op verzonnen met Safari Lokali: een speurtocht in de buurt met als beloning het zien van de BIG 7. Deze 7 jungle dieren bieden 21 kleurplaten en 42 simpele beweegactiviteiten voor thuis. Samen met jullie doen wij er alles aan om te verbinden en verbonden te blijven tijdens deze donkere dagen.

We horen steeds vaker dat mensen tijdens de lockdown last hebben van eenzaamheid. Ouders met kleine kinderen gaan nauwelijks de deur uit en hebben moeite om leuke activiteiten voor hun kinderen te verzinnen. Wij hebben de oplossing: Safari Lokali! Door een Safari Lokali poster voor je raam te hangen kunnen kinderen bij jouw huis 1 van de 21 afbeeldingen van BIG 7 vinden! Ouders lopen een rondje door de buurt op zoek naar zo’n mooie Safari Lokali poster achter het raam. Gevonden? Scan dan de QR-code en ontdek welk dier met bijpassende kleurplaat daar verstopt zit. Op elke kleurplaat vind je twee extra QR-codes naar beweegactiviteiten die horen bij het dier op de kleurplaat. Zo heb je een frisse neus gehaald, misschien wel een vriendje of buurtgenoot gezien die de poster voor het raam heeft hangen en je gaat met nog wat leuks te doen terug naar huis. Iedereen wint, drie keer zelfs!

Wil je meedoen met Safari Lokali en ben je lid van Monkey Moves, dan krijg je de poster gewoon in de bus. Geen lid, maar wil je wel meedoen? Dan kun je via www.safarilokali.nl een printvriendelijke poster downloaden. We hopen zo een kleine bijdrage te leveren aan het verminderen van de eenzaamheid en hopen te kunnen blijven verbinden. Ga mee op Safari Lokali!

Meer over Monkey Moves? Kijk op www.monkeymoves.nl/amsterdam