Extra veiligheidsmaatregelen rond wedstrijd Ajax – Rangers
Supporters op de Wallen tijdens eerdere Europese wedstrijd van Ajax. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Extra veiligheidsmaatregelen rond wedstrijd Ajax – Rangers. De Johan Cruijff ArenA en omgeving is rond de voetbalwedstrijd aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Iedereen in dit gebied kan op woensdag 7 september van 15.00 tot 23.00 uur preventief worden gefouilleerd. In het Wallengebied mogen winkeliers tijdelijk geen alcohol verkopen op 6 en 7 september. Deze besluiten zijn te lezen op de website van de Gemeente Amsterdam.

Ordeverstoringen en illegaal vuurwerk

In het bericht is te lezen dat de burgemeester van Amsterdam deze beslissingen heeft genomen in overleg met het Openbaar Ministerie en de politie. Ze houden rekening met openbare ordeverstoringen en het afsteken van zwaar illegaal vuurwerk, ook vanwege de ervaringen bij de laatste Champions Leaguewedstrijd tegen Benfica. Deze maatregelen zorgen volgens de driehoek voor een veiliger verloop van de wedstrijd.

Straffen voor bivakmutsen

Supporters die uit zijn op ongeregeldheden dragen vaak gezichtsbedekkende kleding. Zo worden zij niet herkend en kunnen zij straffen ontlopen. Dit seizoen wordt hier strenger tegen opgetreden. Gezichtsbedekkende kleding zoals een bivakmuts bij je hebben, kan al een stadionverbod van 6 maanden opleveren. Het werkelijk dragen van gezichtsbedekking kan leiden tot een stadionverbod van 18 maanden.

Geen alcohol in Wallengebied

Winkeliers in het Wallengebied in de binnenstad mogen tijdelijk geen alcohol verkopen. Het verbod geldt op dinsdag 6 september van 18.00 tot 03.00 uur en op woensdag 7 september van 12.00 tot 00.00 uur.