ER GLOORT HOPE BIJ CAFÉ HOPPE
Foto credits: Jitske Nap

De gevel van Café Hoppe aan het Spui in Amsterdam is naar één grote post-it installatie getransformeerd die gezamenlijk het woord HOP(p)E vormt. Café Hoppe is een begrip in de stad en bestaat al sinds 1670. Hoewel het café de afgelopen 350 jaar nog nooit zo lang geen gasten heeft kunnen ontvangen, wil het nu een positieve boodschap uitdragen naar de stad.

De installatie is een initiatief van café Hoppe in samenwerking met het Amsterdamse creatief bureau The Citydressers. Samen kwamen ze op het idee om een kunstwerk te maken van meer dan duizenden post-it’s in de kleuren van Amsterdam. De post-its kunnen beschreven worden en daarmee wordt de installatie een collectief werk. Iedereen, van jong tot oud, kan meedoen en een persoonlijke boodschap achterlaten. Dagelijks worden de mooiste quotes gedeeld op de social media kanalen van Café Hoppe.

Eigenaar van café Hoppe Pepijn Zonneveld: “Deze actie zorgt voor een positieve bijdrage in deze heftige tijden voor de ondernemers en inwoners. De horeca is gesloten sinds 15 oktober 2020 en na de maatregelen van gisteren is het eindpunt nog onzeker en er is weinig perspectief. Is er nog hoop? Wat is de hoop voor de horeca? De inwoners verlangen naar de horeca, dus we willen dat iedereen langskomt en een boodschap opschrijft.”

De installatie hangt van 21 t/m 31 januari bij Café Hoppe, Spui 18-20 in Amsterdam.

Over Café Hoppe

Café Hoppe is een van de oudste café’s van Nederland en is sinds 1670 gevestigd aan het Spui. De iconische bruine kroeg is sinds jaar en dag al een populaire ontmoetingsplaats voor jong en oud en geldt als stamkroeg voor velen.

The Citydressers

The Citydressers is een creatief bureau dat de stad en haar gebouwen mooier en kleurrijker maakt. Zij produceren en cureren kunstprojecten in de openbare ruimte en vastgoed.

Lees ook: Het verhaal achter DJ School Amsterdam