Egypte bezoeken: visum aanvragen en leuke tips

Overweeg jij om Egypte te bezoeken? Dan wil je vast een aantal leuke tips lezen. En wist je dat je voor je bezoek naar Egypte een visum moet aanvragen? In de Arabische Republiek Egypte zijn een hoop dingen te doen. Het land is gelegen in het noordoosten van Afrika en het zuidwesten van Azië. De plaats Caïro is de hoofdstad van het land.

Visum voor Egypte

Voordat we beginnen met tippen geven we informatie met betrekking tot een visum voor Egypte. Ga je op vakantie naar Egypte dan zal er een visum aangevraagd moeten worden. Dit kan online en is niet moeilijk. Burgers uit Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Europese unie kunnen dit online aanvragen.

Als je dit geregeld hebt zal je na het arriveren in Egypte niet in een lange rij bij een visumbalie hoeven te wachten. Ga je op vakantie met een kind en baby? Dan is het goed om te weten dat ook zij een eigen visum moeten hebben.

Blijf je maximaal 30 dagen in Egypte? Dan kan er een e-visum aangevraagd worden. Dit kun je elektronisch doen, waarna je het document per e-mail als pdf-document zal ontvangen. Het onlineaanvraagproces is de makkelijkste manier om je aan de visumplicht te houden.

Wil je langer in dit Afrikaanse land verblijven? Maak dan een afspraak bij het Egyptische consulaat. Je zal dan een ander visumtype moeten aanvragen.

Voorwaarden aanvraag e-visum Egypte

Wil jij gebruik maken van het elektronische toeristenvisum voor Egypte? Dan zal je aan de visumvoorwaarden moeten voldoen. Deze voorwaarden zetten we hieronder voor je op een rijtje:

  • Je paspoort moet tenminste zes maanden geldig zijn. Deze termijn geldt vanaf de dag dat je zult aankomen in Egypte.
  • Reis met het paspoort waarmee het visum is aangevraagd.
  • Tijdens het aanvraagproces moet ten minste één overnachtingsadres in Egypte worden doorgegeven.
  • Als je in Egypte aankomt moet je kunnen aantonen waar je zult verblijven.
  • Ga je nog meer vluchten en/of cruises maken? Dan zal je daar ook de tickets van moeten laten zien.
  • Slaap je bij familie of vrienden? Dan moet je een uitnodigingsbrief kunnen overleggen.

Bezienswaardigheden en attracties

Heb je alles met betrekking tot je visum voor Egypte geregeld? Dan is het tijd om je te verdiepen in de leuke dingen die je in dit land kunt doen. Er zijn genoeg bezienswaardigheden te bezoeken en attracties te beleven. Hieronder zetten we er een aantal voor je op een rijtje:

Egyptisch Museum

Wat dacht je van een bezoekje aan het Egyptisch Museum? Deze bezienswaardigheid is gelegen in de Egyptische hoofdstad Caïro. Het Museum der Egyptische oudheden

Staat bij het grote publiek vooral bekend als het Egyptisch Museum. Op deze locatie zijn circa 136.000 pronkstukken tentoongesteld. Het betreft hier het grootste Egyptologisch museum ter wereld.

Tempelcomplex Karnak

Een andere toeristische trekpleister is het tempelcomplex Karnak. Dit complex is gelegen aan de oostoever van rivier de Nijl. Deze plek is volgens velen wereldwijd het grootste religieuze bouwwerk. Veel mensen doen deze bezienswaardigheid aan tijdens hun verblijf in Egypte. In Karnak zijn vier delen, die ieder gewijd zijn aan een andere god.

Piramiden van Gizeh

Een bezoekje aan de Piramiden van Gizeh kunnen we je zeker aanbevelen. Deze bouwwerken stonden lange tijd in de woestijn. Omdat Cairo werd uitgebouwd, naderde de stad de monumenten op een afstand van tientallen meters. De bouwsels zijn onderdeel van de oudste en bekendste bouwwerken van de mensheid. Van alle piramiden die er zijn, zijn dit de bekendste. De Piramiden van Gizeh liggen op circa 8 kilometer afstand van de stad Gizeh.

Egypte bezoeken: visum aanvragen en leuke tips

Duiken in Egypte

Veel mensen gaan ook naar Egypte voor een mooie duikvakantie. In het land vind je schitterende duikspots zoals Marsa Alam en Hurghada. Rondom deze duikspots kun je soms parelwitte stranden vinden. Er zijn ook mooie plekken waar je kunt duiken met wilde dolfijnen.