Dinsdag opnieuw stakingen NS: 'Wel treinen Amsterdam Centraal - Schiphol'
Vanaf Amsterdam Centraal rijden er wel treinen naar Schiphol. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Vakbonden FNV Spoor, VVMC en CNV voeren ook dinsdag 30 augustus actie: de vierde dag van de aangekondigde estafettestaking. De acties zijn morgen gericht op Midden-Nederland. Door de impact van de staking kunnen er de hele dag geen NS treinen rijden, met uitzondering van het traject Amsterdam – Schiphol. Dat schrijft de Nederlandse Spoorwegen op haar eigen website.

Internationale treinen

Dinsdag rijden Eurostar en Thalys wel. De andere internationale treinen rijden niet in Nederland. Treinen van regionale vervoerders blijven rijden, met uitzondering van de treindienst Alphen-Gouda. Alle wijzigingen worden maandagavond bijgewerkt in de NS reisplanner.

Stakingsregeling NS International

“Utrecht is een plek waar heel veel collega’s hun werkdag beginnen. Vanuit Utrecht rijden collega’s normaal gesproken treinen naar alle windrichtingen en werken veel collega’s die dagelijks bezig zijn met de coördinatie van personeel en treinen voor het hele land. Als zij het werk neerleggen, heeft dit verstekkende gevolgen voor de dienstregeling in heel Nederland.

Eerdere stakingsdagen hebben we ons tot het uiterste ingespannen om een betrouwbare en verantwoorde dienstregeling te bieden rondom de stakingsgebieden. Voor de aangekondigde staking van dinsdag zijn alle scenario’s op tafel geweest, maar we zien geen mogelijkheid om op een verantwoorde manier een dienstregeling te rijden. We beseffen dat we een groot beroep doen op uw begrip en zelfredzaamheid”, aldus de NS.

Treinen van en naar Schiphol

De NS vervolgt: “NS spant zich in om Schiphol Airport bereikbaar te houden. Schiphol Airport blijft tijdens de actiedag vier keer per uur bereikbaar vanaf Amsterdam Centraal. NS adviseert reizigers voor Schiphol Airport gebruik te maken van alternatief vervoer.”