Demonstraties in Amsterdam: onze YouTube beelden Demonstraties in Amsterdam: onze YouTube beelden
LHBTI+ betoging Mercatorplein. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Er zijn vaak demonstraties in Amsterdam. Vrije Tijd Amsterdam is bij de meeste demonstraties in de hoofdstad aanwezig. In dit blog zie je onze YouTube beelden tijdens verschillende demonstraties in Amsterdam. Vergeet je niet op ons YouTube kanaal te abonneren. Zo zie je altijd als eerste de beelden van demonstraties in Amsterdam.

15 oktober 2023

Pro-Palestina demonstratie

Op de Dam startte zondagmiddag een Pro-Palestina demonstratie. De demonstranten trokken na de start in een mars naar het Westerpark. Naar schatting waren er rond de 15.000 demonstranten aanwezig. De manifestatie werd georganiseerd ter ondersteuning van de Palestijnen, naar aanleiding van de gebeurtenissen in Gaza en Israël. Lees alles over het conflict hier.

13 maart 2022

Manifestatie Oekraïne op de Dam

Op de Dam in Amsterdam waren zaterdagmiddag duizenden mensen aanwezig om solidariteit te tonen met Oekraïne. De manifestatie vond plaats op initiatief van de Gemeente Amsterdam. De hoofdstad had mensen opgeroepen om van 18:00 tot 19:00 uur bijeen te komen om stil te staan bij de oorlog in het Oost Europese land.

16 januari 2022

Protestmarsen door Amsterdam

Op deze dag gingen er weer koffie drink demonstranten met een mars door de stad. Eerst werden er verschillende marsen vanaf bepaalde plekken naar het Museumplein georganiseerd. Vervolgens trok er nog een grote mars door de stad. De demonstranten zijn het niet eens met het huidige coronabeleid.

20 november 2021

Ondanks afgelasting toch nog Coronamars door Amsterdam

In Amsterdam zijn zaterdagmiddag honderden mensen de straat opgegaan om te demonstreren tegen het Coronabeleid. De protestactie was eigenlijk afgelast, maar toch waren er mensen naar de Dam in Amsterdam gekomen.

Vanaf die plek werd er in een protestmars door Amsterdam gelopen. De sfeer was over het algemeen gemoedelijk en op sommige plekken werd licht vuurwerk afgestoken.

16 oktober 2021

Amsterdam Danst Ergens Voor

In Amsterdam heeft zaterdag 16 oktober 2021 de ‘ADEV – Demo voor Vrij Spel’ plaatsgevonden. “Wij laten ons horen voor meer vrije ruimte in stad. Voor plekken waar geëxperimenteerd kan worden en waar geld geen rol speelt. ADEV komt op voor de underground, kraakpanden en vrijplaatsen. En dat is hard nodig. Want in de afgelopen negen jaar zijn alle bestaande vrijplaatsen verdwenen, opgerold en uitgeroeid”, aldus de organisatie van ADEV.

26 september 2021

Falun Gong demonstratie trekt veel bekijks

Zaterdag vond op De Dam een Falun Gong demonstratie plaats. Na het manifest trokken de demonstranten al muziek makend met een stoet door de stad. De betoging is er op gericht om het publiek te informeren over de onderdrukking van de Chinese Falun Gong beweging.

Falun Gong is een uit China afkomstige spirituele zelfdiscipline die in 1992 geïntroduceerd werd aan het Chinese publiek door haar grondlegger Li Hongzhi. Doel van het beoefenen van Falun Gong is het verfijnen, of cultiveren, van lichaam en geest.

12 september 2021

Mobiele Eenheid in actie na woonprotest in Amsterdam

De Mobiele Eenheid is zondagavond toch nog in actie gekomen na een eerder rustig verlopen woonprotest. De politie meldt dat er enkele tientallen personen zijn aangehouden. Zij splitsten zich af van de protestmars die door de stad trok i.v.m. het woonprotest.

12 september 2021

Druk bezochte demonstratie in Amsterdam tegen huidige woonbeleid

Tegenstanders van het actuele woonbeleid demonstreerden vandaag in Amsterdam. De manifestatie startte om 14:00 uur in het Westerpark. Daar waren toespraken, waarna er in een protestmars naar De Dam werd gelopen. Actievoerders komen in actie tegen wat zij zeggen dat een ‘kolossale wooncrisis’ in Nederland is. Volgens de organisatie van de manifestatie liggen de stijgende huizenprijzen en groeiende wachtlijsten voor sociale huurwoningen hieraan ten grondslag.

11 september 2021

Tweede protestmars Unmute Us in Amsterdam

In Mokum vond op zaterdag 11 september de tweede protestmars van Unmute Us plaats. Volgens de organisatie waren er 80.000 demonstranten die meeliepen tijdens de mars in Amsterdam. De protesttocht startte en eindigde in het Westerpark. Er werd onder andere door de Marnixstraat en over het Leidseplein gelopen.

10 september 2021

Demonstratie tegen anti transgender geweld

In Amsterdam West vond vrijdag 10 september een demonstratie tegen anti transgender geweld plaats. De demonstranten liepen tijdens de ‘Trans Dignity Mars‘ over de Admiraal de Ruijterweg.

28 augustus 2021

Meer steun voor Afghanen

Op zaterdag 28 augustus was er op de Dam een demonstratie voor meer steun voor Afghanen. De bijeenkomst werd druk bezocht. Na afloop trokken de demonstranten als protestmars door de stad. Vrije Tijd Amsterdam filmde een stukje van deze wandeling.

26 augustus 2021

LHBTI demonstratie voor meer veiligheid

Op donderdag 26 augustus werd er een LHBTI demonstratie in Amsterdam-West. Aanleiding was een flatbrand die was ontstaan nadat er een regenboogvlag in de hens was gestoken. De demonstratie startte op het Mercatorplein.

8 augustus 2021

Pride Walk

Duizenden mensen liepen mee tijdens de Pride Walk 2021. De mars is een demonstratieve optocht waarbij aandacht wordt gevraagd voor gelijke rechten voor de LHBTI+ gemeenschap. De manifestatie startte om 12:00 uur in het Martin Luther King Park. Nadat de menigte had geluisterd naar toespraken en optredens van artiesten was het tijd om de looptocht te starten.

21 augustus 2021

Unmute Us demo in Amsterdam

De evenementenbranch organiseerde Unmute Us in Amsterdam. Het protest werd georganiseerd vanwege het uitblijven van perspectief voor deze sector. Er kwamen duizenden mensen af op de manifestatie.