Demonstratiemars in Amsterdam
Actievoerders houden een protestdoek vast. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Geen grote opkomst. Wel een duidelijke boodschap. Dat was de conclusie van VTA na een kort bezoekje aan de demonstratiemars tegen huurverhoging. De mars startte zaterdagmiddag bij het hoofdkantoor van woningbouwvereniging De Key en eindigde voor de Stopera in het centrum van Amsterdam.

De maat is vol

Volgens de betogers is de maat vol. “De huur is voor iedereen onbetaalbaar duur geworden. Het maakt niet uit of je huurt van een grote of kleine commerciële verhuurder of dat je huurt van een woningcorporatie. Het maakt ook niet uit of je huurtoeslag ontvangt of dat je nét iets te veel verdient om daarvoor in aanmerking te komen. De huur slokt een veel te groot deel van het inkomen op. Bij veel huishoudens blijft er zelfs geen geld genoeg over voor elke dag een warme maaltijd of voor de energierekening”, is te lezen in een vooraf gepubliceerd manifest.

Tijd voor actie

De actiegroep wil dat de huren de komende jaren worden bevroren. Om deze eis kracht bij te zetten roepen ze alle mensen op om de huurverhoging te weigeren en organiseerde ze een demonstratiemars in Amsterdam.

Meer informatie

Meer informatie over de actiemethode van ‘Wij Weigeren de Huurverhoging’ is te lezen via
wijweigerendehuurverhoging.nl.