De beste pannenkoekenrestaurants in Amsterdam
Bij Boerderij Meerzicht kun je lekker pannenkoeken eten. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Ben je op zoek naar de beste pannenkoekenrestaurants in Amsterdam? Een lekkere pannenkoek gaat er bij de meeste mensen wel in. Er zijn pannenkoeken in allerlei soorten en maten. Ze zijn al jaren populair in Nederland. Een bezoekje aan een pannenkoekenrestaurant in Amsterdam kan leuk zijn als verjaardagsfeestje of om iets ander leuks te vieren. In de hoofdstad zijn een aantal restaurants waar je heerlijk pannenkoeken kunt eten. Speciaal voor de pannenkoekliefhebbers hebben we een lijstje met de beste pannekoekenrestaurants in Amsterdam opgesteld. Dat we maar weer snel de horeca mogen bezoeken! We wensen je alvast een gezellige tijd in een van de Amsterdamse pannekoekenrestaurants toe.

De Carrousel

Bij De Carrousel op het H.M. van Randwijkplantsoen 1 in Amsterdam kun je genieten van lekkere pannenkoeken. Er kunnen ook Nederlandse poffertjes en verse wafels besteld worden. Daarnaast kun je je hier tegoed doen aan een intercontinentaal ontbijt, broodjes met beleg of een hamburger. De inrichting is sfeervol voor kinderen ingericht.

Adres: H.M. van Randwijkplantsoen 1

Pannenkoekenboot Amsterdam

Hoe leuk is dit? Erg leuk al zeggen we het zelf. Op de pannenkoekenboot Amsterdam kun je lekker pannenkoeken eten! Je doet dit ook nog eens in een gezellige sfeer terwijl je over het water van Amsterdam vaart!

Adres: Ms. van Riemsdijkweg 33

Boerderij Meerzicht

In het Amsterdamse Bos kun je niet alleen lekker wandelen. Je kunt er ook nog eens genieten van de pannenkoeken bij Boerderij Meerzicht. De pannenkoeken worden gebakken waar je bij staat. Dit wordt gedaan in een open keuken. Je pannenkoek wordt bereid met verse ingrediënten.

Adres: Koenenkade 56

The Pancake Bakery

The Pancake Bakery is niet zomaar een pannenkoekenrestaurant. Dit is een pannenkoekenhuis met maar liefst twee verdiepingen. Deze locatie bevindt zich in een omgebouwd pakhuis waar je uitkijkt op de Amsterdamse grachten.

Adres: Prinsengracht 191

Pannenkoekenhuis Candela

Bij pannenkoekenhuis Candela kun je terecht voor ambachtelijke pannenkoeken, chocolade en lunch broodjes. Het is een veelzijdig restaurant met een espressobar.

Adres: Bilderdijkstraat 61

PANCAKES Amsterdam Aan ’t IJ

Pancakes Amsterdam aan ’t IJ zit op een prachtige locatie aan het water van ’t IJ. Hier kun je lekkere pannenkoeken eten. Deze onderneming heeft nog meerdere pannenkoekenrestaurants in Amsterdam.

Adres: De Ruijterkade 10

PANCAKES Amsterdam Westermarkt

De locatie PANCAKES Amsterdam Westermarkt ligt tussen het Anne Frank Huis en de Westerkerk. Op een mooie locatie kun je lekker ontspannen terwijl je er geniet van open ruimte, een gastvrije sfeer en natuurlijk lekkere pannenkoeken!

Adres: Prinsengracht 277

Cocotte

Cocotte zit in een prachtig grachtenpand in hartje Amsterdam. Je kan hier aan tafel gaan voor glutenvrije crêpes en galettes. Daarnaast zijn er nog veel meer lekkere dingen te bestellen.

Cocotte in de Spuistraat hoek Molsteeg. Foto: vrijetijdamsterdam

Adres: Spuistraat 127

Moak Pancakes

Bij Moak zijn ze gek op lekkere pannenkoeken en dito sapjes. Het restaurant is in 2016 opgericht door Sten en Sammy. Moak staat voor de oprichters voor Mokum, oftewel Amsterdam. Ze willen hun liefde voor pancakes over de hele wereld verspreiden!

Adres: Jodenbreestraat 144

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam