Blue Monday: 'Heel Amsterdam bakt tegen eenzaamheid'
Foto: Pixaby / Finn-b

Blue Monday komt eraan. Deze dag staat bekend als de meeste deprimerende dag van het jaar. En dan zitten we ook nog eens in lockdown of we zijn er net uit. “Tijd voor taart” dachten ze bij Serve the City en Ympact020. Veel mensen ervaren eenzaamheid in deze lastige periode, zowel jong als oud wordt getroffen door deze lockdown en daar willen wij eenvoudig en coronaproof iets aan doen. Op zondag 16 januari willen we met zoveel mogelijk Amsterdammers (thuis) bakken en op 17 januari bezorgen de vrijwilligers al het lekkers bij zorglocaties, instellingen in hun eigen buurt. 

Bakken tegen eenzaamheid

We zoeken bak-vrijwilligers die iets lekkers voor een ander willen maken. Want van geven word je rijker! Op zondag 16 januari kunnen vrijwilligers hun lekkers gaan bakken en Ympact020 zal waarschijnlijk ook een online bakworkshop geven waar vrijwilligers aan mee kunnen doen! Zo voelen sommige bakkers zich misschien ook even wat minder eenzaam.

Op 17 januari (Blue Monday) brengen de vrijwilligers de baksels bij een zorglocatie of daklozenlocatie bij hun in de buurt. De vrijwilliger kiest een stadsdeel en het adres krijgen ze dan van de organisatie.  Zo kunnen Amsterdammers een lichtpuntje zijn voor een ander en heb je gelijk een leuke weekend-lockdown-activiteit met je huisgenoten, gezin of vrienden! Win- Win!

Weer een lockdown, vooral zwaar voor jongeren

Sommige scholen gaan weer open, maar voor veel jongeren en studenten blijft het online les volgen. Deze groep heeft het zwaar en wil graag ook iets positiefs bijdragen.

“Ondanks de afstand doen we het toch samen” zegt Suus. Suus heeft al vaker online bakworkshops gegeven waar vrijwilligers aan mee kunnen doen! Suus is 15 jaar en neemt vol enthousiasme en professionaliteit anderen online mee om iets lekkers te bakken.

“Wij vinden het mooi dat we jongeren op deze manier iets positiefs kunnen laten bijdragen aan de maatschappij en dat ze zo van betekenis kunnen zijn voor anderen” zegt Anette van Ympact020.

Serve the City en Ympact020

Serve the City & Ympact020 zijn beiden vrijwilligersorganisaties in Amsterdam. Ympact020 biedt vrijwilligerstrajecten aan aan jongeren en Serve the City biedt laagdrempelige vrijwilligersprojecten aan aan Amsterdammers om anderen te helpen.

Aanmelden via de website

Wil je meer informatie of meedoen als vrijwilliger? Kijk dan op de website van Serve the City.