Bijzondere en unieke trouwlocaties in Amsterdam
De Hermitage is een van de bijzondere trouwlocaties in Amsterdam.

Amsterdam, onze historische hoofdstad, vormt een perfect decor om er te trouwen met zijn vele unieke trouwlocaties! En vooral ‘zomers Amsterdam’ is erg populair onder koppels. Je voelt je vrij en kunt net wat meer genieten op een zonovergoten dag. Wat zijn nu echt unieke trouwlocaties binnen de grenzen van Amsterdam?

Mooie & hippe trouwlocaties in Amsterdam

Verreweg de meeste koppels organiseren hun bruiloft rond de meest unieke plekken die Amsterdam te bieden heeft. Vanzelfsprekend ben je op je trouwdag niet perse gebonden aan één locatie. Je kunt de huwelijksvoltrekking op plek a. houden en de viering op plek b. bijvoorbeeld. Het vervoer van je gasten kan per luxe touringcar, of per boot door de grachten bijvoorbeeld. Waar je het ook organiseert, met onze tips doe je inspiratie op voor een aantal unieke trouwlocaties in Amsterdam.

Hortus Botanicus

Heb je al eens gedacht aan de Hortus Botanicus? Deze magistrale en oud grandeur plek is een officiële trouwlocatie; je kunt er dus de huwelijksvoltrekking laten plaatsvinden en er de festiviteiten houden. Check absoluut even de website.

De Hermitage

De Amsterdamse Hermitage, gelegen aan de Amstel, is sinds 2021 een officiële trouwlocatie, en wat voor één! Deze dependance van de Hermitage uit St. Petersburg is très chic en leent zich perfect voor het organiseren van je huwelijk. Het leuke is dat er ook een mooie tuin is waar je heerlijk kunt loungen met je gasten; bekijk de foto’s maar eens! Zorg dan overigens wel dat je gasten in gepaste outfit komen door simpelweg ‘dresscode summer chique‘ te vermelden op de trouwkaarten.

De Westerliefde

Een historisch stukje industrialisatie uit vervlogen tijden en tegenwoordig een hipster walhalla; de Westerliefde bevindt zich in de Westergasfabriek en biedt een geweldige ambiance. Iedere Amsterdammer, en ver daarbuiten, kent natuurlijk de Westergasfabriek, dus verdere uitleg is niet nodig, maar neem zeker even een kijkje op de website om de sfeer te proeven – én: er is ook een dansvloer!

Pllek Amsterdam

Pllek is dé plek wanneer jullie een relaxte bruiloft willen vieren in een hippe, urban sfeer. Gevestigd aan het IJ in een wat industriële sfeer geniet je van strand en terras samen met jullie gasten!

Hotel Droog

Wil je trouwen op een echt unieke locatie met een oud Hollands tintje, neem dan eens een kijkje op de website van Hotel Droog. Hotel Droog is een modern, kunstzinnig intiem hotel met prachtige ruimtes, die het oud-Hollandse interieur combineert met kunstzinnige uitgangspunten. Dit wordt écht genieten voor jullie en de gasten!

Amsterdam biedt natuurlijk nog veel meer mooie trouwlocaties die wij niet allemaal kunnen opnemen in dit overzicht. Wij hebben zeer uiteenlopende trouwlocaties laten zien die elk hun eigenheid en specialisatie kennen én eigen publiek. Voor het reserveren van een trouwlocatie doe je er verstandig aan om er zo snel mogelijk bij te zijn, ze zijn immers vaak al een periode van tevoren volgeboekt; iets om dus rekening mee te houden.