Oranje
De Avonden tijdens de laatste wedstrijd van Oranje.

In café de Avonden kijken ze zondag op groot scherm naar Oranje! De ploeg van bondscoach Frank de Boer neemt het om 18:00 uur in Boedapest tijdens de achtste finale op tegen Tsjechië. Vrije Tijd Amsterdam blikte alvast vooruit met voetbaldier en ‘de Avonden’ stamgast Ramon Ensing uit Betondorp.

Met zijn allen achter Oranje

“Zondag staan we met zijn allen achter Oranje. Het maakt nu even niet uit of je voor Ajax, Feyenoord of PSV bent. Het is te hopen dat we sinds 1988 eindelijk weer eens een internationale prijs kunnen pakken. Het zou wat mij betreft fantastisch zijn als we dit met zijn allen kunnen vieren. Rotterdam, Eindhoven en Amsterdam, feestend op één plein en kijkend naar de finale lijkt mij fantastisch. En als we dan verliezen niet gelijk de boel gaan slopen. Laten we het goede voorbeeld geven voor onze kinderen.“

De volgende horde

“Maar goed, de eerstvolgende wedstrijd is de belangrijkste. In mijn ogen mogen we niet klagen met de loting. We spelen eerst tegen Tsjechië en daarna tegen de winnaar van Wales tegen Denemarken. Mensen zeggen dat je niet moet zeuren en alles moet winnen als je Europees Kampioen wilt worden. Nou ammehoela, het is echt wel lekker dat we nu sommige landen kunnen ontlopen. Als je nu de laatste 4 niet haalt is het echt ‘eigen schuld dikke bult’.

Tips voor Frank de Boer

“Ik ben niet in de hosanna-stemming over ons Oranje. Maar, daarbij moet ik zeggen dat het de laatste wedstrijd wel veel beter werd. Dit kwam omdat we aanvallender voetbal gingen spelen. Frank doet er verstandig aan om zondag weer met Malen te starten en niet met Wout Weghorst. Laten we hopen dat het zondag weer een stukje beter wordt.”

Café de Avonden

“Nou mensen, ik gun iedereen zondag een leuke wedstrijd. Laten we met zijn allen onze landgenoten naar de achtste finale juichen. Wij gaan dit ook doen in café de Avonden in de Watergraafsmeer. Zelf ben ik er natuurlijk ook, dus leuk als er nog wat mooie dames naar de Avonden zullen komen om samen voetbal te kijken. Sowieso is iedereen van harte welkom om bij ons in de kroeg naar de wedstrijd te kijken”, laat de van voetbal bevlogen Betondorper ten slotte weten.

Gerelateerd -> EK VOETBAL 2021