Amsterdam morgen de dupe van staking NS

Amsterdam zal morgen net als andere steden hinder ondervinden van de stakingen van de NS. De Nederlandse Spoorwegen heeft reizigers daarover vandaag geïnformeerd. “De vakbonden FNV Spoor, VVMC en CNV voeren maandag 29 augustus actie. Het is daarmee de derde dag van de aangekondigde estafettestaking. De actie van morgen houdt in dat er de hele dag helaas nagenoeg geen treinen rijden in het overgrote deel van de provincie Noord-Holland. We adviseren u om van, naar en binnen deze regio alternatief vervoer te kiezen of uw reis uit te stellen. Er kan geen alternatief busvervoer worden ingezet”, schrijft de NS.

Dienstregeling rest van Nederland

De Nederlandse Spoorwegen vervolgt: “Om de dienstregeling in de rest van Nederland zo goed mogelijk te rijden, rijden we treinen van en naar station Voorhout, Amsterdam Bijlmer, Almere Oostvaarders en Utrecht Centraal. Noord-Holland speelt een belangrijke rol in onze dienstregeling. Hierdoor kunt u ook in de rest van het land hinder ondervinden van de staking. Dat betekent dat u rekening moeten houden met langere reistijden en vaker overstappen. De impact van de staking is groot. NS vindt het vervelend dat reizigers er zoveel last van hebben.”

Schiphol Airport

“NS spant zich in om Schiphol Airport bereikbaar te houden. Schiphol Airport blijft tijdens de actiedag enigszins bereikbaar via Utrecht Centraal. NS adviseert reizigers voor Schiphol Airport gebruik te maken van alternatief vervoer.”

Internationale treinen

Ook internationale treinreizigers ondervinden morgen hinder van de staking. Zo rijdt de IC Brussel tussen Brussel en Amsterdam, op het stuk tussen Rotterdam en Brussel, minder dan normaal het geval is. De ICE naar Frankfurt rijdt morgen drie keer vanuit Amsterdam. De IC Berlijn rijdt in Duitsland tot Bad Bentheim. De Nightjet vanuit Wenen rijdt morgen niet verder dan Keulen. De Nightjet vanuit Zürich rijdt morgen niet verder dan Frankfurt. Thalys en Eurostar rijden niet.

Advies voor reizigers

Mensen die morgen met de trein gaan reizen worden geadviseerd om de Reisplanner of NS-app te raadplegen. Deze is volgens de NS in de loop van zondagavond bijgewerkt.