Amsterdam is erg populair onder toeristen
De ingang van Artis. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Waarom is dat eigenlijk?

Elk jaar komen er ontzettend veel toeristen onze hoofdstad bezoeken, maar waarom is deze stad zo geliefd bij vakantiegangers? Naast de bekende bezienswaardigheden zoals het Anne Frankhuis, de Dam en het Rijksmuseum kent Amsterdam nog veel meer leuke activiteiten.

Winkelen in Amsterdam

In Amsterdam vind je alle winkels die je je maar kunt bedenken. Van de grote warenhuizen tot de kleine boetiekjes; je kunt het zo gek niet bedenken en Amsterdam heeft het. In de winkelstraten zijn er daarom ook altijd veel toeristen te vinden. Zowel in de Kalverstraat als in de PC Hooftstraat is het altijd erg druk. Ook de vele markten, zoals de Albert Cuypmarkt,  trekken veel bekijks.

Prachtige grachten

De mooie grachten kenmerken Amsterdam als geen ander. Dat weten toeristen ook. Je kunt eindeloos rondvaren door de grachten van Amsterdam. In het hoogseizoen varen de volgeladen rondvaartboten af en aan door het Amsterdamse water. Een mooie manier om Amsterdam te verkennen! Naast de grachten zijn ook de oude herenhuizen een mooie bezienswaardigheid. Door met een boot Amsterdam te verkennen kom je langs al deze mooie bouwwerken.

Beroemde evenementen in Amsterdam

Elk jaar worden er veel verschillende evenementen georganiseerd in Amsterdam. Grote festivals zoals het Amsterdam Dance Event (ADE) worden veelbezocht door zowel Nederlanders als toeristen van over heel de wereld. Ook het Amsterdam Light Festival is elk jaar een groot succes. Door het hele centrum van Amsterdam staan prachtige kunstwerken die ‘s avonds verlicht zijn. Wandel mooie routes langs deze kunstwerken of stap in een rondvaartboot om het festival vanaf het water mee te maken.

Activiteiten in Amsterdam

Naast alle bovengenoemde activiteiten die je kunt beleven in Amsterdam, zijn er ook nog andere plekken waar veel toeristen naartoe komen. Denk bijvoorbeeld aan een dagje naar dierentuin Artis, een wandeling in het Vondelpark of een rondleiding in de Johan Cruijff Arena. Wat nog een veel voorkomende activiteit in Amsterdam is, is het houden van vrijgezellenfeesten. Als je wel eens in Amsterdam geweest bent, heb je vast wel eens een bride to be voorbij zien rennen met haar vriendinnengroep. Een  vrijgezellenfeest in Amsterdam vieren is ook onder toeristen erg populair. Door de vele mogelijke activiteiten, de leuke restaurants en de prachtige uitstraling is Amsterdam een leuke stad om te bezoeken als toerist!