Topman Booking.com bijt van zich af:
Foto: Vrije Tijd Amsterdam NL ®

Glenn Fogel, de CEO van het Amerikaanse Booking Holdings, lijkt de gebeten hond in Nederland. Booking.com vroeg voor vijfduizend medewerkers overheidssteun aan, terwijl het vorig jaar 5 miljard winst maakte en eind december 12 miljard in kas had. Na weken van radiostilte reageert de getergde topman: ‘Alle grote bedrijven gooien nu plotsklaps duizenden mensen eruit. Bij ons heeft iedereen nog zijn baan.’ Dat schrijft het financieel dagblad op basis van een persoonlijk interview met de topman van Booking.com.

Daling van 40 procent

Vorige week werd bekend dat het aantal boekingen bij het bedrijf in het eerste kwartaal behoorlijk lager ligt ten opzichte van vorig jaar. Bij de internationale website waarop burgers een accommodatie voor vakantie of reis kunnen boeken daalde de boekingen voor overnachtingen in appartementen, logeeraccomdaties en hotels in het eerste kwartaal al met 40 procent. Dit als gevolg van de wereldwijde coronacrisis. Dat betekende voor Booking Holdings in de eerste drie maanden een omzetdaling van ruim 2 miljard dollar. In totaal kwam het verlies uit op 699 miljoen dollar.

Hoofdkantoor op Oosterdok

Op het moment van schrijven vindt op de kop van het Oosterdokseiland in Amsterdam de bouw plaats van het internationale hoofdkantoor van Booking.com. Het pand zal in totaal een oppervlakte van 72.500 vierkante meter hebben. Dit betekent dat deze vestiging meer dan een derde van het gehele Oosterdokseiland in beslag zal nemen. Het gebouw is multifunctioneel. Volgens kenners in het gebouw één van de grootste binnenstedelijke projecten van West-Europa.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Verkopen Bol.com stijgen door Corona