Vegetarisch kinderboek vanaf vandaag te bestellen: Kristel Melissa Elstak lanceert Brad, de vegetarische superheld!

Op woensdag 1 december verschijnt het kinderboek Brad, de vegetarische superheld! Het boek is geschreven door Kristel Melissa Elstak en geïllustreerd door Mireille van Yperen. Brad, de vegetarische superheld! gaat over een vegetarisch jongetje dat spannende avonturen meemaakt in zijn dromen. Het verhaal is gebaseerd op dingen die Kristel zelf heeft meegemaakt als kind.

Schrijfster en mindset coach Kristel Elstak heeft een achtjarige zoon met haar man, hardcore DJ Paul Elstak. Het gezin is vegetarisch met een groot hart voor dieren. In de periode dat ze voorlas aan haar eigen zoon, ontdekte Kristel dat er nauwelijks moderne voorleesboeken zijn met een vegetarisch thema. Dus is ze destijds zelf aan de slag gegaan. Kristel laat Brad verschillende avonturen beleven. Zo ziet hij twee jongens stenen gooien op eenden en een meisje dat een drinkpakje op straat gooit. Maar gelukkig lopen de avonturen van Brad altijd goed af, zodat de kinderen na het voorlezen met een gerust hart kunnen gaan slapen en lekker kunnen dromen.

Jarenlang hebben de verhalen van Brad alleen haar zoon bereikt. In de eerste fase van de Corona-pandemie kwamen de dagelijkse werkzaamheden van Kristel vrijwel stil te liggen en op dat moment besloot ze de verhalen te publiceren. In de persoon van Mireille van Yperen vond ze de meest geschikte illustrator.

Kristel wil de bewustwording omtrent dierenwelzijn en milieu te stimuleren. Uiteindelijk hoopt ze met haar boek een positieve bijdrage te leveren aan dierenwelzijn, het verkleinen van de veestapel, maar ook aan het verminderen van zwerfafval en het meer eten van groenten.

Dit is het eerste boekje van Brad. Volgend jaar wordt het tweede boek gelanceerd. Ook zijn er begin volgend jaar bordjes te koop van Brad waarop staat “Eet groenten dan word je groot en sterk!”.

Het boek Brad, de vegetarische superheld! is vanaf vandaag te bestellen via vegetarischekinderen.nl. Hier vind je ook een aantal fantasierijke vegetarische recepten om samen met je kind te bereiden.