Een elektrische fiets in Amsterdam, alles dat je nodig hebt
Als je in Amsterdam woont, dan heb je sommige problemen die de rest van Nederland niet of veel minder heeft. Zo word jij gedwongen om je voor te bereiden op de chaos met Koningsdag, ben je bezig met allerlei andere dingen die je elders niet hebt en moet je ook meer denken aan vervoer. Als je moet reizen in de spits, dan kun je maar beter rekenen op wat extra reistijd en ook wanneer je liever niet in een tram volgepropt met mensen staat, kun je dat beter even laten. Je moet dus aan dingen denken die anderen niet aan hun hoofd hebben, dat is nu wel duidelijk hopelijk. Ook is het zo dat je een andere mooie optie hebt; een elektrische fiets. Een elektrische fiets is eigenlijk alles wat je nodig hebt in Amsterdam en wij gaan je vertellen waarom. We gaan in op alle voor- en nadelen, al zijn er van dat laatste eigenlijk geen. Laten we maar snel beginnen!

Snelheid

Amsterdam is druk. Waar je je eigenlijk ook bevindt in deze grote stad, het is er altijd wel druk. Tenzij je ‘s nachts om 03:00 op pad gaat, kun je wel rekenen op een drukte van jewelste. Je kunt er van uitgaan dat je langer onderweg bent en dat je tijdens het rijden met de auto of met het ov bijna 130 ongelukken ziet gebeuren. Met de fiets, en dan vooral met een elektrische fiets middenmotor, kun je er van op aan dat je hier overal lekker voorbij sjeest. Je bent vele malen sneller en je kunt heerlijk overal voorbij zonder dat je je irriteert aan die auto achter je die wel heel dichtbij komt of die man in de bus die continu loopt te hoesten. Je bent lekker in je eentje, een muziekje in je oren en je bent overal binnen no time.

Onafhankelijkheid

Daarnaast is de onafhankelijkheid in onze ogen, en velen denken daar ook zo over, ook een groot voordeel. Je bent niet afhankelijk van het verkeer dat stil staat, een parkeerplek die beschikbaar is of het ov dat veel te laat is. Nee, jij kunt heerlijk op je gemakkie je ding doen en bent niet afhankelijk van iemand anders. Wellicht van je huisgenoot die dan ook heel graag je elektrische fiets wil gebruiken, maar dat is het dan ook wel.

Kosten

Het kostenplaatje mag natuurlijk ook niet vergeten worden. Een auto is super duur, elk klein ritje met het openbaar vervoer tikt op een gegeven moment ook wel aan en de rekening van een paar uurtjes parkeren of een eigen parkeerplek in Amsterdam is ook niet mals.

Gezondheid

Dan willen we nog één voordeel aan je voorschotelen en dat zit hem voornamelijk in het feit dat je er een stuk gezonder van wordt. Lekker buiten zijn, je doorbloeding bevorderen en natuurlijk ook gewoon even een beetje bewegen. Heerlijk, toch? Maak gebruik van die mooie voordelen en ga lekker met de fiets, meer heb je echt niet nodig.