MINDT: 'Wij helpen studenten met verminderen van stress en onrust'
De meiden van MINDT

Vrije Tijd Amsterdam is altijd op zoek naar mooie verhalen in Amsterdam. In dat kader stelden we een aantal vragen aan Dana, Isabel en Vera van startende onderneming MINDT.

Zouden jullie MINDT allereerst eens willen introduceren?

“Al lang is bekend dat de generatie studenten steeds meer worstelt met stress en onrust. Het onderwerp stress wordt vaak benoemd binnen de media. Daarnaast waarschuwen studentenorganisaties keer op keer voor toenemende klachten, maar een onderneming dat zich richt op studenten en stress, die zijn er nauwelijks te vinden. Wij vonden dat hier verandering in moest komen. Met MINDT hopen wij de studenten aan het hoger onderwijs en leerlingen op het middelbare onderwijs te helpen en stress te verminderen. Wij willen erkenning voor het probleem en een bijdrage leveren aan het verminderen en wellicht voorkomen van stressklachten bij studenten.

De kennis en ervaring die wij hebben opgebouwd om deze stress zo goed mogelijk te voorkomen, hebben wij samengevoegd in de onderneming MINDT. Online en offline inspireren en motiveren wij studenten om het beste uit zichzelf te halen en een persoonlijke groei te ondergaan.”

Wie zijn degene die MINDT hebben opgestart?

“Wij – Dana (21), Isabel (22) en Vera (21) – zijn drie derdejaars studenten aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens onze specialisatie ‘Ondernemerschap’ wilden wij een onderneming oprichten dat zich inzet voor studenten met stress. De stap van middelbare school naar de hogeschool is vrij groot en je wordt als het ware in het diepe gegooid. Zelf misten wij ondersteuning en die willen wij met MINDT aan studenten bieden.”

Slaat MINDT al aan bij de doelgroep?

“We zijn een startende onderneming en zijn sinds oktober actief. We groeien met de dag, maar zijn nog zeker niet waar we willen zijn. De afgelopen maanden hebben wij twee boxen uitgebracht met daarin hulpmiddelen om de student op een laagdrempelige manier met stress om te leren gaan. Wij hebben veel goede reacties gekregen van studenten en vele van hen kijken uit naar een volgende lancering. Op dit moment zijn we achter de schermen hard aan het werk voor een volgende box en zijn wij nog actief aan het netwerken, om nog meer studenten van de doelgroep te bereiken.”

Kunnen jullie de inhoud van de boxen toelichten?

“We hebben nu twee boxen uitgebracht, genaamd ‘Nieuwe ronde, nieuwe kansen’ en de ‘Winterblues’.

‘Nieuwe ronde, nieuwe kansen’ was onze eerste box waarin we het onderwerp stress uitgebreid toelichten. Bij deze box lag de focus op het nieuwe begin van 2022. In deze box bevonden zich vijf hulpmiddelen. Deze bestonden uit een weekplanner, recepten, tips, ontspanningsoefeningen, poster en een set postcards.

In de ‘Winterblues’ box lag de focus op de winterdip. En wilden wij studenten meer energie tijdens deze donkere dagen geven. Deze box bestond uit een dagelijkse planner, een journal met dagelijkse vragen, een yogales met yogalerares Laura Elenbaas, gezonde voedingstips, poster, een set postcards en een kaars met een handgeschreven bedrukking.

Wij zijn begonnen met maandelijkse boxen, die per maand verschillen van thema. De hulpmiddelen zijn hierop afgestemd. Elke box heeft zijn eigen vormgeving en richt zich op zijn eigen onderwerp. Zo komen de onderwerpen stress, energie en gevoelens naar voren in deze eerste twee boxen.”

MINDT: 'Wij helpen studenten met verminderen van stress en onrust'
De Winterblues box

Hoe zijn jullie op het idee van de boxen gekomen en wie is het creatieve brein achter de inhoud?

“We willen studenten op langer termijn helpen en een persoonlijke groei stimuleren. Door een maandelijks terugkeer van het uitbrengen van een box, dragen wij bij aan deze groei. Wij hebben onze eigen kennis en ervaring samengevoegd. Zo houdt Vera heel erg van schrijven, Dana van plannen en houdt Isabel van ontspanningsoefeningen, zoals yoga en meditatie. Deze tools en meer hebben wij samengebracht en gebundeld in een box. Zo heeft de student elke maand de juiste hulpmiddelen op één plek bij elkaar. Daarnaast hebben wij zelf nog niet eerder van dit concept gehoord, en zagen wij hier potentie in.”

Hoe bereiken jullie studenten?

“Wij bereiken studenten vooral online. Hier zijn wij actief op ons Instagram account @mindt-official. Via deze weg willen wij studenten motiveren en inspireren met onze content. Zo kaarten wij verschillende onderwerpen aan die gerelateerd staan aan stress en geven wij sneak peeks van de hulpmiddelen die zich in de boxen bevinden.”

Wie is degene die de postcards ontwerpt?

“Dat is Vera. Vera is ontzettend creatief en is een master in Adobe Illustrator. Ze kan ontzettend goed onze woorden in beelden vertalen. Voor elke box ontwerpt ze drie verschillende postcards en een poster die past binnen het thema.”

Hebben jullie al leuke reacties ontvangen?

“Alleen maar! We hebben ontzettend veel leuke reacties ontvangen, maar ook zelfs van buiten de doelgroep. Door deze leuke reacties krijgen we steeds weer opnieuw energie om verder te gaan. Veel van onze klanten inspireren ons om nog dieper op de onderwerpen in te gaan en nog beter ons best te doen om het onderwerp bespreekbaar te maken. Natuurlijk ontvangen wij ook feedback en deze nemen wij altijd mee om onszelf in het vervolg te verbeteren.”

Nog iets toe te voegen?

“Vanaf woensdag starten wij via onze website met het schrijven van een blog. Hierin willen wij studenten nog meer helpen, informeren, motiveren en bereiken. We vinden het spannend, maar hebben heel veel zin om onze eerste blogpost te plaatsen! We nodigen iedereen van harte uit onze website te bezoeken en ons Instagram-account te volgen.

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam