FamilyCard.nl
Bron: Familycard.nl

Één digitale klantenkaart die meteen geldig is bij meer dan 500 webshops? Klinkt niet slecht, zeker als je weet dat je bij elke aankoop korting in cash geld bijeen spaart. Dus geen gedoe met het sparen van punten. €25 gespaard aan korting? Dan betalen ze het geld uit op je bankrekening. En met het extra geld doe je wat je wil, bijvoorbeeld een nachtje stappen in Amsterdam. FamilyCard is met meer dan 50.000 leden intussen een groot succes bij onze zuiderburen. Maar werkt het concept ook in Nederland? En is het betrouwbaar? Wij deden de proef op de som.

Een account aanmaken: slechts 1 minuut werk

Voor het aanmaken van een gratis FamilyCard account, heb je de keuze uit twee mogelijkheden. Ofwel registreer je je met een bestaande Facebook account, dat is letterlijk 5 seconden werk. Indien je geen Facebook account hebt of je wenst deze niet te gebruiken, dan kan je ook gewoon met een werkend emailadres een account aanmaken. Wij kozen voor de eerste optie.

Is FamilyCard.nl wel betrouwbaar? Wij zochten het uit.
Bron: Familycard.nl

Zoek deelnemende webshop

Stel, je wil na een nachtje stappen in Amsterdam nog snel ergens een hotel boeken. Dan zijn er verschillende manieren om korting te krijgen. Je kan via het categoriemenu gaan kijken welke webshops er deelnemen binnen de categorie ‘Reizen & Uitstapjes’ > ‘Hotels’. Je kan ook de lijst met alle deelnemende webshops bekijken, of je kan ook specifiek gaan zoeken, bijvoorbeeld op ‘Booking.com’. Wij kozen voor dat laatste.

Bron: Familycard.nl

In één klik jouw kaart – en dus jouw korting – activeren

Webshop gevonden? Dan dien je enkel op de rode knop ‘Activeer klantenkaart’ te klikken. Vervolgens wordt jouw FamilyCard geactiveerd en sturen ze je door naar Booking.com, waar je je hotelovernachting in Amsterdam kan boeken zoals je dat gewend bent.

Familycard
Bron: Familycard.nl

Opgelet: de korting krijg je pas achteraf

Goed om te weten, is dat je tijdens het plaatsen van je aankoop géén korting krijgt. Je krijgt die korting pas achteraf. Meteen na mijn aankoop kregen we een mailtje van FamilyCard, waarin stond dat we €5 korting hadden ontvangen dankzij onze hotelboeking bij Booking.com.

Familycard 4
Bron: Familycard.nl

Wat zijn de minpunten

Twee minpunten: de gespaarde kortingen worden pas uitbetaald zodra je voor minstens €25 aan kortingen hebt verzameld. Voor diegene die vaak online aankopen is dit kinderspel, maar minder frequente shoppers zullen dus wat langer moeten sparen. Tweede minpuntje die wij konden ontdekken, is dat nog een paar grote namen ontbreken. Zo behoren webshops zoals Zalando, Coolblue en Wehkamp vooralsnog niet tot de deelnemende webshops van FamilyCard.nl. Dit opent natuurlijk mogelijkheden om eens iets nieuws uit te proberen.

Is FamilyCard aan te raden?

Absoluut. FamilyCard is een gratis klantenkaart die z’n leden stimuleert om online aankopen te plaatsen bij de deelnemende webshops en hen vervolgens ook beloont met een korting. Het systeem werkt prima en is betrouwbaar. FamilyCard is van oorsprong een Belgisch bedrijf, ingeschreven in de Belgische Kruispuntbank Ondernemingen onder het BTW nummer BE0644461664. Benieuwd of ze ook in Nederland mooie resultaten kunnen neerzetten komende jaren.

Wie meer info wenst, kan vrijblijvend een kijkje nemen op https://www.familycard.nl/.

vrijetijdamsterdam.nl