Goedkoper online winkelen met coupons en kortingen
Bron: Jeshoots-com @ Pixabay

Wij Nederlanders zijn gek op koopjes. We staan niet voor niets in eigen land en in het buitenland bekend als een volk dat zuinigheid hoog in het vaandel heeft staan. En waarom ook niet? Waarom zou je meer betalen dan nodig is? Er zijn allerlei manieren om te profiteren van korting, maar het vereist wel enige handigheid. In dit artikel leggen we uit hoe ook jij goedkoper online kunt winkelen met coupons en kortingen.

Online winkelen met korting

In populaire winkelsteden is shoppen met korting vrij eenvoudig. De uitverkoop of sale wordt duidelijk aangekondigd in de winkels en door de reclamefolders door te bladeren, weet je precies waar je moet zijn voor een goede deal. Bij online winkelen is het niet altijd even eenvoudig en duidelijk. Maar juist bij online winkelen kun je volop profiteren van allerlei voordeeltjes. Er zijn tal van coupons en kortingscodes beschikbaar om bij jouw favoriete shop te winkelen met extra veel korting.

Korting zoeken

Maar hoe vind je die kortingen? Daar helpen we je een handje bij. Er is doorgaans onderscheid te maken tussen kortingscodes, nieuwsbriefkorting en cashback acties. Als je weet hoe deze voordeeltjes werken, kun je ze in bijna elke webshop toepassen. Je kunt zoeken op kortingscodes specifiek voor bepaalde winkels, zoals een Douglas kortingscode op Tripplo.com/nl/, maar er zijn meer manieren om te profiteren van korting.

Kortingscodes

Kortingscodes zijn speciale codes die je in de webshop kunt inwisselen voor korting. Vaak vul je de code tijdens het bestelproces in voor extra korting op de bestelling. De kortingscode kan op verschillende manieren werken. Soms krijg je 10% of 20% korting op de bestelling, maar het kan ook een 2=1 kortingscode zijn of een gratis verzendingscode zijn. Je bespaart er hoe dan ook veel geld mee.

Hoe werkt een kortingscode?

Een kortingscode wordt door de webshop zelf uitgegeven om klanten naar de webshop te trekken en vaste klanten te belonen. Via diverse kanalen worden de kortingscodes verspreid. Ze kunnen deze delen in nieuwsbrieven en op de homepage van de website, maar ze kunnen ook specifieke kortingscodes creëren voor een groep mensen, een specifiek magazine of een feestdag. De kortingscodes werken echter allemaal hetzelfde. Je voert de code in tijdens het bestelproces in het daarvoor bestemde vak. De code wordt direct verwerkt en de korting wordt toegepast op het bestelbedrag. Nu ben je klaar om de bestelling af te maken met de extra korting.

Nieuwsbrief

Steeds meer websites en webshops maken gebruik van een nieuwsbrief. Wekelijks, tweewekelijks of maandelijks krijgen abonnees van de nieuwsbrief een mailtje van de webshop met daarin allerlei leuke nieuwtjes en voordeeltjes. Het is een slimme manier om altijd op de hoogte te zijn van acties en aanbiedingen, maar er is meer! Als jij je inschrijft voor een nieuwsbrief kun je namelijk profiteren van extra korting. Veel websites belonen mensen als ze zich inschrijven voor de nieuwsbrief. Je krijgt een eenmalig shoptegoed of een korting variërend van 10% tot 20% na inschrijving. Dat maakt een inschrijving voor een nieuwsbrief het dubbel en dwars waard.

Cashback

Wist je dat je ook na jouw aankoop nog kunt profiteren van kortingen? Door gebruik te maken van cashback acties kun je (een gedeelte van) jouw aankoopbedrag eenvoudig terugvorderen. Er zijn diverse sites waar cashback acties op te vinden zijn en waar je zo nu en dan eens op kunt kijken. Wie weet vind je er wel een leuke actie voor één van jouw favoriete producten of merken.

Google

Wil je nooit te veel betalen voor een product? Dan maak je als slimme shopper natuurlijk gebruik van Google voor elke aankoop. Door op Google te zoeken naar een specifiek product, krijg je direct een overzicht van de verkooppunten van dit product en de bijbehorende prijzen. Zo weet je altijd waar je het voordeligst uit bent. Bovendien kun je via Google ook zoeken naar kortingscodes voor diverse winkels en merken. Doe dus geen aankoop voor je even op Google hebt gekeken.