Global Switch start bouw nieuw datacenter in Amsterdam
Een datacenter. Foto via Piqsels.

Global Switch is gestart met het bouwen van een nieuw datacenter in Amsterdam. De nieuwe ict-krachtcentrale heeft een oppervlakte van 32.000 m2 en komt te staan naast de huidige Amsterdam-West-faciliteit in Slotervaart. De vergunning voor ‘Global Switch Amsterdam East’ was al verleend voordat de gemeente Amsterdam in 2019 een moratorium op de bouw van datacenters afkondigde.

Betrouwbare ecosystemen

Global Switch is een toonaangevende eigenaar, exploitant en ontwikkelaar van grote netwerkdichte, carrier- en cloudneutrale, multi‐tenant datacenters in Europa en Azië‐Pacific. Hun rijke, carrier- en cloudneutrale ecosystemen bieden de betrouwbaarheid, beveiliging en flexibiliteit die hun klanten voor hun IT-infrastructuur nodig hebben. Het hoofdkantoor van Global Switch staat in Londen en het bedrijf is in Chinese handen.

Uitzonderlijk netwerkdicht ecosysteem

Global Switch Amsterdam stelt de enige echte schaalbare datacenter campus in Nederland te zijn en biedt oplossingen aan op basis van maatwerk, variërend van een enkel rack tot op maat gemaakte oplossingen voor meerdere megawatts. Door de toevoeging van de 32.000 m2 van Amsterdam East wordt de totale campus 73.000 m2. Het wordt een uitzonderlijk netwerkdicht ecosysteem met lage latency en toegang tot diverse internationale en regionale carriers en prominente cloudproviders. Het zorgt voor toegang tot peering-platformen AMS-IX en NL-ix voor rechtstreekse toegang tot het wereldwijde IP-netwerk.

Energie-efficiënt

De datacenterexploitant stelt alles in het werk om de nieuwe locatie energie-efficiënt in te richten. Zo wordt de koeling van de klantruimtes op basis van vrije luchtkoeling gegenereerd. Daarnaast is er een plan om met deze technologie de restwarmte van het datacenter te hergebruiken door bedrijven en bewoners in de omgeving van het datacenter. Het is een streven welke nog niet eerder is waargemaakt in de datacenterwereld.

Groene stroom

Het nieuwe datacenter van Global Swith heeft een pue (power usage effectiveness)-ontwerp van minder dan 1,2 en er wordt een zogeheten Breeam ‘Very Good’-certificering voor duurzaamheid nagestreefd. Klanten maken straks in het rekencentrum gebruik van honderd procent groene stroom.

VTA Business

vrijetijdamsterdam.nl