Genieten van meer vrije tijd: drie tips!

De leukste tijd die er is? Dat is natuurlijk vrije tijd. Dit is de tijd die jij mag besteden zoals je zelf wilt, van leuke uitjes maken tot uitgebreide vakanties. Maar helaas zijn velen gebonden aan een beperkte voorraad vakantiedagen. Toch zijn er manieren te bedenken waar je dit stukje vrijheid behoorlijk mee kunt uitbreiden. Hoe je dit doet? Lees hier drie effectieve tips.

1.    Doe passief

In veel gevallen is passief zijn geen goede eigenschap. Maar op het gebied van inkomen is dat het vaak wel! Passief inkomen is namelijk de fijnste manier van inkomen. Dit hoef je namelijk niet actief te verdienen maar verschijnt iedere maand gewoon op je bankrekening. Natuurlijk moet je hier eerst wel iets voor doen, maar dit is soms veel minder dan dat je in eerste instantie zou vermoeden. Huurinkomsten vanuit vastgoed zijn passieve inkomsten, maar vergt natuurlijk ook meteen veel geld en tijd. Een eenvoudigere manier is inkomen vergaren door middel van aandelen en crypto. Hierin starten met investeren is vrij eenvoudig, zeker wanneer je de juiste tools hiervoor in handen hebt. Quantum AI is een voorbeeld van een platform waar je met goede adviezen en technologie vandaag nog kunt starten met investeren in crypto. Een dikke aanrader wanneer jij meer vrije tijd wilt.

2.    Kies slim

Ook wanneer je maar 25 vakantiedagen hebt, kun je toch weken vrij nemen. De truc hiervoor is om slim te kiezen. Neem niet zomaar een weekje vrij, maar kies strategisch. Zo is het zeer aan te raden rond Hemelvaart en Pinksteren vrij te nemen. Wanneer feestdagen een beetje gunstig vallen, zal je veel dagen al standaard vrij hebben zoals Koningsdag en Bevrijdingsdag waardoor je in totaal maar weinig dagen hoeft op te nemen. Boek die lange trip dus maar!

3.    Werk over

Overwerken is niet iedereen zijn of haar favoriet. Totdat je er daadwerkelijk ook iets voor terugkrijgt natuurlijk. Wij zijn groot voorstander van de tijd voor tijd constructie. In het kader van ‘we zijn er nu toch’ maakt het vaak weinig verschil of je 8 of 10 uur werkt. Wanneer jij een aantal dagen structureel meer werkt, dan bouw je al snel meer uren op. Uren die je later weer kunt besteden wanneer jou het uitkomt om dan een volwaardige dag vrij te nemen.

Kortom, je hoeft je echt niet in je lot te schikken wanneer jij het moet doen met 25 vrije dagen en een modaal salaris. Er zijn genoeg creatieve manieren te verzinnen waarop je er meer uit kunt halen. Want vrije tijd en geld, daar heb je nooit te veel van!