Een horeca onderneming starten is niet gemakkelijk: dit zijn elementen die niet kunnen ontbreken!
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Wist jij dat barkoeling één van de belangrijkste elementen is, bij het traject die ondernemers moeten doorlopen om een goede horeca onderneming te starten? Het is niet gek als jij je hier in eerste instantie niets bij kunt voorstellen. Het is voor veel mensen nou niet één, twee, drie, het eerste waar aan gedacht wordt als ondernemers een goed draaiende horecazaak willen gaan neerzetten. Voor de redactie van Vrije Tijd Amsterdam reden om eens wat dieper in te gaan op de dingen die je moet regelen als je van plan bent het ondernemers avontuur aan te gaan.

Barkoeling

Terwijl we in het beginsel van dit artikel vermeldde dat het nuttig is om een goede barkoeling te hebben als er gestart wordt met een eigen zaak, kom je geen steek verder als je niet bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Voordat je de inschrijving in orde gaat maken is het van belang om een keuze te maken welke rechtsvorm goed bij jou op te starten bedrijf zal passen.

Grote berg met omzet

Start je in je eentje en verwacht je niet direct een grote berg met omzet te kunnen garanderen is het raadzaam om te beginnen met een eenmanszaak. Denk je jezelf na een jaar wel te kunnen trakteren op een riant en verantwoord salaris, is het wellicht een optie om te starten met een besloten vennootschap. Zijn jullie als duo commitment met elkander aan gegaan, en is het plan om als duo een succesvolle horeca onderneming op te zetten, dan wordt er negen van de tien keer besloten om een V.O.F. te gaan starten. De volledige en uitgeschreven naam van een V.O.F. is te lezen als Vennootschap Onder Firma.

Vennootschap onder firma, Eenmanszaak en Besloten Vennootschap

Zowel voor een V.O.F. als voor een eenmanszaak kun je je gemakkelijk inschrijven bij de Kamer van Koophandel op locatie. Voor beide bedrijven is dat toch wel het eerste heugelijke ondernemersfeitje te noemen. Vergeet vooraf geen online afspraak te maken. Op de dag van de inschrijving is het belangrijk om een geldige legitimatie bij je te dragen. Ben je ruim van tevoren aanwezig bij het kantoor van het Nederlandse ondernemers bolwerk in Amsterdam, dan mag je gerust een lekkere gratis bak koffie tot je nemen. Links staat een vrij nieuw en modern apparaat. De cappuccino is een drankje die we je absoluut kunnen aanraden.

Inschrijven via de notaris

De snellere mannen en vrouwen die voor de Besloten Vennootschap kiezen, moeten zich verplicht inschrijven via de notaris. Let er goed op dat je echt met volle overtuiging een keuze maakt. Het is bij de notaris namelijk zo dat je ruim 400 euro dient te betalen om de inschrijving via een akte officieel te voltooien. Zonde als je later tot de conclusie komt dat je voor niks de extra kosten moest betalen.

Wetten en regelgeving

Regelgeving voor terrassen, drank- en horecavergunningen, zijn allerlei zaken waarmee je rekening dient te houden bij het opstarten van jouw droom horeca locatie. Nederland staat anno 2019 volgens velen bekend als een heuse claimcultuur. Hou hier dus wel rekening mee. Check goed de regels, maak je vergunningen in orde, want voordat je het weet kleeft er een boete aan je broek.

Ondernemersplan

De meningen zijn er over verdeeld, echter vinden wij het verstandig dat je voor een eigen bedrijf een mooi ondernemersplan schrijft. Bij het opstellen van dit ondernemersplan word je geacht na te denken over bepaalde te voeren bedrijfsstrategieën. Je moet dan denken aan marketingactiviteiten, financiële zaken zoals het maken van een begroting en de manieren waarmee je denkt sales te genereren. Het zijn enkele tipjes van de sluier. Je kunt via verschillende platforms een leeg ondernemersplan downloaden. Vervolgens ga je er rustig voor zitten en voordat je het weet heb je een mooie leidraad, waar je je zo ongeveer aan vast kunt houden.

Verzekeringen

Ten slotte zouden we het vervelend vinden als jouw prachtige ondernemersdroom zou worden verstoord. Een reden die hier aan ten grondslag zou kunnen liggen, is het niet afsluiten van de juiste verzekeringen. Ons advies is zodoende om je hierin te verdiepen, de juiste verzekering af te sluiten, zodat je vooral niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

vrijetijdamsterdam.nl

 

1 REACTIE