De drie beste apps om Amsterdam te ontdekken

Ga je lekker een dagje Amsterdam doen? En wil je weten welke hotspots je daar écht moet gaan bezoeken? Hierbij dan de drie beste apps om Amsterdam te ontdekken. Het zal je wellicht verbazen, maar je hoeft niet hele exotische apps te installeren. De kans is zelfs groot dat je er al één of meerdere op je a53 samsung hebt staan. Je moet ze alleen nog even goed gebruiken!

Maps.me

Heb jij inmiddels ook een lekker goedkoop sim only abonnement met weinig data, omdat je vrijwel overal wel WiFi hebt? In veel gevallen is dat handig, want je bespaart er een hoop geld mee. Maar als je verlaten in Amsterdam staat, wil je toch even gratis op je samsung a33 checken hoe je het snelst weer bij het station komt. Voor een app als Google Maps heb je dan altijd internet nodig, maar bij de app Maps.me kun je ook offline kaarten downloaden. Zie je dan wel waar je staat op die kaart? Ja zeker wel, dat gaat namelijk niet (alleen) via internet maar ook via GPS. Download dus die gratis offline kaart, zo weet je zeker dat je geen dure data hoeft te gebruiken als je verdwaald bent in Amsterdam.

Tripadvisor

Waarschijnlijk kende je de app Iens wel, deze is sinds 2015 overgenomen door TheFork wat een onderdeel is van Tripadvisor. Voor restaurants kun je TheFork prima gebruiken. Maar wil je echt het totaalaanbod van Amsterdam te zien krijgen, inclusief reviews, foto’s, video’s en routebeschrijving? Installeer dan de app van Tripadvisor, dan heb je automatisch TheFork inclusief. Maar naast restaurants zie je in deze app ook allerlei dingen die er te doen zijn, hotels, vluchten, huurauto’s en eigenlijk alles wat je kunt bedenken. Absolute aanrader.

Instagram

Een hele grote kans dat je deze app al op je telefoon hebt staan. Een uitleg wat dit voor app is, is overbodig. Maar heb je er wel eens aan gedacht om op locatie te zoeken in deze app? Klik onderin op het vergrootglaasje en klik dan bovenaan op ‘plaatsen’. Wanneer je dit aanklikt kun je klikken op ‘plaatsen in de buurt’. Dan verschijnen er allerlei foto’s die zijn genomen in de buurt van waar jij nu bent. En mensen maken vaak foto’s van de leukste dingen, dus daar kun je dan gemakkelijk naartoe navigeren met Maps.me. Tip: deze functie op Instagram is ook leuk om te gebruiken als je op vakantie bent in het buitenland!

Kortom; als je Amsterdam écht wilt ontdekken installeer dan bovenstaande drie apps en jij komt niet voor verrassingen te staan!