De beste slagers van Amsterdam (per stadsdeel)
Slagerij Kaddour in Amsterdam Noord. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Ben jij op zoek naar de beste slagers van Amsterdam? In de hoofdstad zijn nog een aantal echte ambachtelijke slagerijen te vinden. Absoluut een fijne plek voor vleeseters om een lekker stukje vlees te kopen. Daarnaast wordt er bij slagers ook vers beleg verkocht. En bij de meeste zaken kun je er ook een lekker broodje bestellen. Speciaal voor de vleesliefhebbers onder ons schreven we een blog ‘de beste slagers van Amsterdam’.

Amsterdam Zuid

Slagerij Peter

Deze slagerij ligt in de bruisende wijk ‘De Pijp’. Je kunt hier terecht voor een lekker stukje vlees, broodbeleg, soep of verse maaltijd. Vanaf ’s middags kan er warme gebraden kip besteld worden. Voor de lunch kun je een vers broodje met beleg bestellen. Slagerij Peter staat bekend om de vele eigen gemaakte lekkernijen. Iedereen is welkom om langs te komen en lekker te proeven.

De beste slagers van Amsterdam (per stadsdeel)

Adres: Van Woustraat 136

Amsterdam West

René van der Schaft

In de Kinkerstraat in Amsterdam West kan je prima een bezoekje brengen aan de ambachtelijke Slagerij René van der Schaft. Deze vakman zorgt er samen met zijn team voor dat jij een lekker stukkie vers vlees kunt kopen. René zwaait hier sinds 1999 de scepter. Eerst was deze zaak nog van Han van der Schaft, de vader van René. Er werd begonnen aan de overkant op nummer 86. Inmiddels staat er al jaren een betrouwbare speciaalzaak op nummer 92-94. Prima om eens een bezoekje aan te brengen!

Adres: Kinkerstraat 92-94

Amsterdam Noord

Slagerij Kaddour

Wow, dat was de eerste reactie toen we voor het eerst binnen stapte bij Slagerij Kaddour in Amsterdam Noord. Het is echt een mooie grote speciaalzaak. In het begin kunnen mensen terecht voor een lekker broodje met vers beleg. Als je ietsje doorloopt zie je alle soorten vers en mals vlees die hier gekocht kunnen worden. Om geholpen te worden moet je eerst een nummertje trekken. Deze slagersketen heeft nog drie andere vestigingen in de hoofdstad. In de buurt van deze slager zijn nog andere leuke winkels te bezoeken.

De beste slagers van Amsterdam (per stadsdeel)

Adres: Gentiaanstraat 13

Amsterdam Oost

Sardi

Deze slager is gehuisvest in Amsterdam Oost. Na een aantal bezoekjes kunnen we deze ambachtelijke slagerij van harte aanbevelen. Het assortiment aan vlees is samengesteld door vakslagers. De stukjes vlees worden omschreven als mals en vol van smaak. De producten zijn duurzaam en halal gecertificeerd. Je kunt hier ook complete maaltijden bestellen en er is zelfs een klein soort van supermarktje op deze locatie aanwezig. Enfin, neem zelf maar eens een kijkje zouden we zeggen.

De beste slagers van Amsterdam (per stadsdeel)

Adres: Eerste Oosterparkstraat 96

Amsterdam Zuidoost

Slagerij & eetsalon Meester

Slagerij & eetsalon Meester is een heuse slagersdelicatessezaak. Deze winkel is gelegen in de Amsterdamse Poort. Dit is een groot winkelgebied in Amsterdam-Zuidoost. In deze speciaalzaak is een hard werkend team actief. Mensen kunnen hier niet alleen terecht voor vlees. Er worden ook diensten en producten aangeboden in relatie tot lunch, maaltijden, catering, BBQ en borrelhapjes. In de lunchpauze is het erg druk met werknemers uit het kantoorgebied. Zij gaan hier dan langs om een lekker broodje te bestellen.

Adres: Bijlmerplein 87

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam