Bitcoins als betaalmiddel en salaris bij restaurants
Afbeelding van Gino Crescoli via Pixabay

Opvallend nieuws over Bitcoins. Bij restaurant De Ertepeller kun je tegenwoordig met bitcoins betalen. Bij het restaurant in Papendrecht hebben ze na de dinerboxen, de bezoekjes van de chefkoks bij mensen thuis en pekingeend op bestelling nu hun zinnen gezet op betalen met bitcoins. Dat is te lezen in een artikel op de website ad.nl. “Het is net zo makkelijk als betalen met je pinpas”, vertellen de eigenaren aan het AD.

Verderop in het stuk is te lezen dat men hun ‘digitale wallet’ nu op het pinapparaat kunnen leggen. Er wordt aangegeven dat het erg simpel is.

Sparen voor later

Het is overigens niet het enige opvallende bericht over Bitcoins. In een artikel van Breda Vandaag is te lezen dat twee Bredase restaurants het salaris van hun personeel uitkeren in Bitcoins. Het is overigens geen verplichting. Medewerkers kunnen ervoor kiezen om hun salaris in regulier geld of Bitcoins te laten uitkeren.

De eigenaren van beide restaurants zien het als een mooie kans voor hun personeel om te sparen voor later. Ze willen iets extra’s bieden met oog op de toekomst. Ze stellen dit erg belangrijk te vinden omdat er bij banken volgens hun bijna geen aanspraak gemaakt kan worden op rente.

Het is wettelijk vastgelegd dat het minimumloon op normale wijze in geld wordt uitbetaald. Al het salaris boven het minimumloon mag in Bicoin uitbetaald worden. Eén van de eigenaren geeft in het schrijven aan dat het personeel enthousiast is over de extra opties van de salarisbetaling.

Koers

De koers van dit Bitcoin staat momenteel op € 30.253,59. De koers gaat de afgelopen tijd heen en weer. Soms is er een enorme daling te zien. Op andere momenten stijgt de koers van de cryptovaluta enorm. De schommelingen zijn vaak te wijten aan berichten van toonaangevende mensen op social media. Ook zijn er veel verschillende websites die in het teken staan van Cryptocurrency. De officiële Bitcoin Trader website is daar een voorbeeld van.