Bitcoinkoers daalt weer naar 34.000 dollar
Foto door David McBee via Pexels

De waarde van een Bitcoin is zondag gezakt naar bijna 34.000 dollar. En dan te bedenken dat deze afgelopen vrijdag met ongeveer 17 procent was gestegen naar 37.000 dollar. Het geeft maar weer eens aan dat er op de Bitcoinkoers geen pijl te trekken is. Diverse media schreven vrijdag dat de stijging was te danken aan Tesla-Eigenaar Musk. Tesla is een Amerikaanse producent van elektrische auto’s en vrachtauto’s, zonnedaken en energieopslagsystemen voor huizen, industrie en elektriciteitsnetten. Het bedrijf gebruikt daarnaast een wereldwijd netwerk van verkooppunten. Dit doet Tesla onder andere om haar voertuigen aan de man te brengen.

Schommelingen Bitcoin

Het is in de historie van de Bitcoin wel vaker voorgekomen dat de koers de lucht inschoot nadat Musk over de cryptomunt twitterde. Dit keer zorgde een wijziging in de Twitter-biografie van Elon Musk voor de stijging. In de biografie van de miljardair was onder andere ‘bitcoin’ te lezen.

Vorige week zondag stond de Bitcoin op bijna 32.000 dollar. Evenals deze zondag zakte de Bitcoin in rap tempo terug. Vorige week was dat nadat de koers eerder nog op 40.000 dollar stond. Even daarvoor was de recordhoogte van 42.000 dollar aangetikt.

Bitcoin geldautomaten

Mocht je ooit overwegen Bitcoins te kopen dan kun je dit op verschillende manieren doen. Op dit moment schijnt het volgens meerdere media steeds populairder te worden om Bitcoins met cash geld te kopen. Je kunt dit doen bij Bitcoin geldautomaten. Deze machines worden ook wel BTW’s genoemd. Je kunt eveneens via meerdere platforms zoals ‘Bitcoin Era’ een account aanmaken en de Bitcoins kopen met iDEAL.

Waarschuwing

Volgens meerdere financiële experts moet je wel oppassen met de Bitcoin. Zorg dat je je van tevoren goed in de cryptomunt verdiept zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. De Nederlandsche Bank liet eens weten bezorgd te zijn over de populariteit van de digitale munt. Als argument gaven ze aan dat de koers uiterst bewegelijk is. Ook lieten ze weten dat als er iets misgaat je niemand erop kan aanspreken.