Bitcoin kopen? Dit zijn de mogelijkheden!

De kans is groot dat ook jij mensen in je omgeving hebt, die handelen in digitale munten; de crypto’s. Van de inmiddels duizenden digitale valuta die worden aangeboden, is Bitcoin kopen al jaren het populairst. De ene investeerder doet dit digitaal; de ander koopt Bitcoin via een ATM in Amsterdam. Een leuke activiteit op je vrije dag in de hoofdstad! Het kopen van een digitale munt als Bitcoin is de laatste jaren steeds makkelijker geworden. Er zijn verschillende Nederlandse platforms, die je de mogelijkheid bieden om de munten via iDEAL te bestellen. Niet alleen Bitcoin koop je op deze manier, maar bijvoorbeeld ook munten als Cardano, Vechain en Ethereum. Welke van deze crypto’s ken jij?

Volatiliteit in Bitcoin koers spreekt mensen aan 

Wie de Bitcoin koers bekijkt, zal niet ontkennen dat deze ronduit volatiel is. De waarde van de munt schommelt al jaren op en neer, waarbij nog altijd een stijgende trend valt op te merken. De eerste hoge piek bevond zich in 2017, toen een groot aantal mensen investeerden in de munt. Deze piek werd gevolgd door een forse daling, wat investeerders juist leek af te schrikken. Afgelopen jaar kende de koers opnieuw een piek, welke veel hoger lag dan de top uit 2017. Inmiddels is de koers weer wat gedaald en lijkt het wachten te zijn op de volgende beweging omhoog. Sommige mensen noemen het nog altijd een bubbel, anderen geloven heilig in de toekomst van deze technologie. 

Handelen in digitale munten is makkelijker geworden 

Zoals reeds genoemd werd, is het handelen in digitale munten door de jaren heen makkelijker geworden. Je hoeft geen nerd met een zwarte hoody meer te zijn om te kunnen handelen in crypto’s. Maak een account aan op een Nederlands platform, koppel je bankrekening middels een verificatieproces en bestel direct een stukje van je favoriete munt. Voorheen kon je de minder bekende munten pas kopen als je Bitcoin in je bezit had. Tegenwoordig koop je ook deze minder bekende crypto’s met iDEAL. 

Betalen met een crypto creditcard 

Wist je dat je tijdens een dagje Amsterdam af kunt rekenen met een crypto creditcard? Er zijn verschillende websites waarop je zo’n creditcard aan kunt vragen. De werking hiervan komt overeen met de werking van de creditcard die je via de bank aanvraagt. Het voordeel van deze crypto creditcards is echter dat hier geen kosten aan verbonden zitten. Daar waar je bij een bank vaak een jaarlijkse bijdrage betaalt.