Bitcoin kan zich opmaken voor upgrade Taproot
Afbeelding van Miloslav Hamřík via Pixabay

Bitcoin kan zich opmaken voor upgrade Taproot. Deze week werd bekend dat miners Taproot zullen steunen. De laatste keer dat er een update werd uitgevoerd was in 2017. Deze upgrade was genaamd Segwit. Volgens de specialisten zal Taproot half November live gaan.

De upgrade betekent dat bitcoin een opfrisbeurt zal krijgen. Op dit moment staat de koers van de munt ongeveer op 40.000 dollar. Dat de koers weer respectievelijk is heeft meerdere oorzaken. Het is niet alleen Taproot dat voor het optimisme zorgt.

Zo levert het bedrijf Microstrategy een belangrijke bijdrage. Dit is een beursgenoteerde onderneming. Zij kochten bitcoin. Op dit moment komen uit Afrika ook positieve geluiden over cryptocurrency.

Daarbij komt dat Elon Musk er via zijn tweets voor zorgde dat de koers weer omhoogschoot. Een andere vermogende meneer is Paul Tudor Jones. Hij bekeerde zich vorig jaar tot bitcoin.

Bitcoin

Bitcoin is een virtuele munt. Meer in details tredend is het een soort computercode waar mensen een bepaalde waarde aan hechten. Bitcoin is gedecentraliseerd, wat wil zeggen dat er geen centrale bank of land is die Bitcoin uitgeeft. Elke transactie die gebeurt met bitcoin wordt bijgehouden in een groot virtueel boek. Het boek noemen ze de blockchain.

Je kunt met bitcoins online en in fysieke winkels betalen. Bitcoins kunnen ook fysiek worden ingewisseld, zoals de Denarium-coins. Betalen met een mobiele telefoon blijft volgens de meesten toch het handigste.

Bitcoins gaat niet via een bank. Dit betekent dat je dus geen rekening zult hebben waarmee je kunt laten zien dat een bepaalde hoeveelheid bitcoins op jouw naam staan. Bitcoins houd je in een digitale wallet, welke komt met een privé sleutel. Een belangrijke regel om te onthouden is: wie de sleutel heeft, heeft de bitcoins.

Via ‘thebitqtapp.com/de‘ kun je in bitcoins handelen. Zorg dat je niet zomaar in bitcoins gaat handelen. Het is raadzaam om van te voren goed op de hoogte te zijn.