Bitcoin gaat hard richting 50.000 dollar
Afbeelding van MichaelWuensch via Pixabay

Het lijken mooie tijden voor Bitcoin bezitters. De Cryptomunt is hard op weg om de 50.000 Amerikaans dollar aan te tikken. De twaalf jaar oude cryptomunt is vandaag 47.795,10 Amerikaanse dollar waard. Deze koers is te lezen op het platform iex.nl. De waarde van de Bitcoin wordt bepaald aan de hand van de beurskapitalisatie. Dit is de totale waarde van de aandelen van een onderneming volgens de beurskoers. De beurswaarde wordt berekend door het aantal uitstaande aandelen te vermenigvuldigen met de beurskoers.

Stijging

Precies een jaar geleden was de Bitcoin ongeveer 10.200 Amerikaanse dollar waard. Tussen februari en september van het vorige jaar, schommelde de Bitcoin rondom de 10.000 Amerikaanse Dollar. In november van 2020 begon de cryptomunt echt te stijgen. Binnen twee maanden tijd steeg de munt ineens naar iets meer dan 40.000 dollar. Daarna kende de munt een kleine terugval, maar vanaf eind januari is de digitale munt vrijwel alleen maar aan het stijgen.

Tesla

Het Amerikaanse Tesla investeerde enkele dagen geleden 1,5 miljard dollar in Bitcoin. De investering van deze autoproducent zorgde voor een enorme stijging van de Cryptomunt. Toch zijn niet alle kenners ervan overtuigt dat dit een goede ontwikkeling voor de Bitcoin is. Sommige mensen zien het als een positief keerpunt van de munt. Andere mensen zien het nog als speculatiehandel zonder zekerheden.

Elon Musk, de grote man van Tesla, veranderde zijn profiel op Twitter onlangs met tekst over Bitcoin. Toen nam de waarde van een Bitcoin eveneens toe.

Marktwaarde

Op de website van De Telegraaf is vandaag te lezen dat de cryptomunt een marktwaarde van $ 1000,- miljard heeft bereikt. Gisteren was de marktwaarde nog $ 900 miljard. Dat betekent een stijging van $ 100 miljard.

Cryptocurrency

Cryptogeld kun je zien als een soort digitale munteenheid. Dit wordt vaak gebruikt als alternatief geldsysteem voor de reguliere betaalmiddelen. De Bitcoin is één van de meest bekende cryptovaluta in de wereld.

Lees ook: Bitcoinkoers daalt weer naar 34.000 dollar