Beleg jij in bitcoin? Lees hier de laatste berichten!

Beleg jij in bitcoin? Lees hier de laatste berichten!
Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Bitcoin blijft enorm aan populariteit winnen. Daarbij moet wel gezegd worden dat je niet zomaar aan bitcoin moet beginnen. Voordat je aan bitcoin handel begint, is het handig om je er eerst goed in te verdiepen. VTA Business verzamelt via dit blog nieuwsberichten over de bitcoin.

17/6/2021

Bitcoin kan gaan starten met de upgrade Taproot. Dat nieuws werd deze week bekend gemaakt. Miners lieten weten dat ze Taproot zullen supporter. De laatste keer dat er werd ge-update was in 2017. Deze upgrade luisterde naar de naam Segwit. Volgens de specialisten zal Taproot half November live gaan.

De upgrade betekent dat bitcoin een opfrisbeurt zal krijgen. Op dit moment staat de koers van de munt ongeveer op 40.000 dollar. Dat de koers weer respectievelijk is heeft meerdere oorzaken. Het is niet alleen Taproot dat voor het optimisme zorgt.

14/6/2021

Musk: ‘Bitcoin op groene stroom? Dan geaccepteerd door Tesla’

Elon Musk schreef vannacht in een tweet dat Tesla’s weer met bitcoins gekocht kunnen worden als de cryptocurrency minder fossiele brandstoffen gebruikt. Meteen schoot de koers van de bitcoin met ruim 5 procent omhoog. Vorige maand zorgde Musk juist nog voor een koersdaling van de cryptocurrency, toen hij twitterde dat de bitcoin slecht is voor het klimaat. Dat schrijft RTL Nieuws.

12/6/2021

Nederland moet bitcoin in de ban doen

Het kabinet moet de bitcoin en andere cryptovaluta in de ban doen, schrijft directeur van het Centraal Planbureau (CPB) Pieter Hasekamp vrijdag in een essay. De hoogste man van het CPB stelt dat een crash van de cryptovaluta’s onvermijdelijk is en vindt dat Nederland daarom zo snel mogelijk moet ingrijpen.

De directeur krijgt echter weinig bijval. Volgens de NOS lijkt er zowel binnen als buiten de cryptowereld weinig animo voor een verbod.

11/6/2021

Hoekstra: verbod is nu niet de oplossing

Minister van Financiën Wopke Hoekstra heeft ook gereageerd op de zorgen van Pieter Hasekamp. De CDA-leider zegt via RTL nieuws de zorgen te begrijpen, maar een verbod biedt volgens Hoekstra geen soelaas. Het is beter er toezicht op te houden, ook in Europees verband, vindt de minister. “Mijn waarneming nu is dat dat effectiever is dan een totaalverbod in Nederland”, aldus de minister via RTL nieuws.

11/6/2021

El Salvador

Na een aantal minder presterende weken, zette de bitcoin donderdag het herstel in. De koers van de bitcoin reikte tot boven 37.000 Amerikaanse Dollar. Aan de opmars lag volgens experts het nieuws over El Salvador ten grondslag.

Het land, dat is gelegen in Centraal-Amerika, heeft bekend gemaakt dat ze bitcoin beschouwen zullen beschouwen als wettelijk betaalmiddel. Het land dat grenst aan Guatemala, Honduras én de Stille Oceaan is het eerste land wereldwijd dat bitcoin omarmt als wettig middel om mee te betalen.

8/6/2021

China zet in op beperking Bitcoin ‘minen’

China wil Bitcoin ‘minen’ beperken vanwege de impact op het milieu. Dat nieuws heeft The Wall Street Journal bekend gemaakt. In het artikel wordt vermeld dat de Chinezen het Bitcoin ‘minen’ sterk willen gaan terugdringen. De auteur van het artikel geeft aan dat ‘miners’ steeds vaker naar het Westen trekken. In China is al jarenlang geen legale uitwisseling van Bitcoins toegestaan.

Volgens de journalist die het artikel heeft geschreven, wordt in China momenteel nog drie kwart van de wereldvoorraad van de digitale munt geproduceerd.  De Chinezen stellen dat het delven van Bitcoins samengaat met groot energieverbruik.

2/6/2021

Koers nu op 37.104,90 Amerikaanse dollar

De bitcoin koers staat op dit moment op 37.104,90 dollar. Dat betekent dat de crypto munt op dit moment vrij stabiel lijkt te zijn. Precies een week terug, op 26 mei 2021, was de koers nog 39.009,70 dollar.

De weken daarvoor waren de koersen allesbehalve stabiel. Op 24 mei stond de koers van de munt nog op circa 32.000 dollar. Dat liet zien dat er tijdens twee dagen een hele hoop kan gebeuren.

De koersstijging was te danken aan de Zuid-Afrikaans-Canadees-Amerikaans ondernemer Elon Musk. De oprichter van SpaxeX en medebedenker van Zip2, had positieve berichten over de cryptovaluta de wereld in geslingerd. Dit gebeurde hoofdzakelijk via het social medium Twitter.

 

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam